Proviantgården: Domicil, showroom og enestående kontorlokaler

Vi igangsatte i 2022 en udvidelsesplan af Kuglegårdens byrum. Udvidelsen omfatter bl.a. Proviantgården, som arkitektonisk matcher områdets maritime rammer. Proviantgården indrettes til showroom/kontor og forventes klar til lejerindretning fra september 2025 med indflytning 3 måneder senere.

Erhvervslejemål med mulighed for en kajplads udenfor døren.

Historien

Søarsenalet er tegnet af arkitekt Philip de Lange og er opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegårdens område var i Forsvarets besiddelse uafbrudt til og med 2017, hvorefter vi overtog området efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået. Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING, Konges Sløjd, Bolia og Planday.

Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Området

Kuglegårdens beliggenhed i starten af Holmen – er omgivet af charmerende kanaler. Der er kort afstand til Kongens Nytorv via Inderhavnsbroen og til Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder. 

Naboen Christiansholm/Papirøen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. I 2023 stod den nye grønne operapark færdig med underjordisk parkeringsanlæg i to etager. Der går busser lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området og i p-kælder under Proviantgården.

Ejendommen

Mod Operaen opføres Proviantgården, der består af syv sammenbyggede ‘skure’ med facade mod Danneskiold-Samsøes Allé og Proviantmagasingrav-kanalen. De nye bygninger er inspireret af områdets historiske bygningstyper og arkitektoniske elementer, og i højden vil Proviantgården være på niveau med Kuglegårdens eksisterende bygninger. Der skabes god sammenhæng til det øvrige Holmen ved at åbne op og forme et kontinuerligt landskab, der sikrer en grøn velkomst til Holmen og Arsenaløen.

Proviantgården opføres i stueetagen med glasfacader tilføjet træporte der i stilen er inspireret af portene på Kuglegårdens oprindelige bygninger. Fra 1. salen opefter beklædes bygningen med håndlavede skærmtegl i nuancer som murværket på de gamle bygninger i Kuglegården.

Mod Proviantgårdens indre gårdrum er der fulde glasflader på alle tre etager, og der etableres altaner på første sal samt tagterrasser på 2. sal. Nede i gårdrummet skabes der et hyggeligt udemiljø med brosten, beplantning og siddepladser. Fra parkeringskælder er der direkte adgang til ejendommen via elevator/trappe.

Bygningen indrettes med bærende elementer af træ og rå beton med bræddeforskalling. Trappe-/elevatortårn bliver bygget med synlig beton og en rå ståltrappe. Gulvene i stueetagen bliver rå beton, og på 1. og 2. salen brede Dinesen planker. Loftshøjder mellem 3,1 meter og 3,9 meter og på 2. salen vil der være åbent til kip. Indretning vil som på resten af Kuglegården være i højeste kvalitet.

Lejemålet

Proviantgårdens rummelige stueetage strækker sig gennem hele bygningen, og facaderne i glas vil invitere mange nysgerrige blikke indenfor. Derfor er lejemålet i stueetagen perfekt egnet til showroom, mens de to øverste etager indrettes til showroom/kontorer - med synlige trækonstruktion, som trækker sig gennem hele bygningen.

Som domicil kan bygningens ca. 7.000 m² lejes samlet. Alternativt kan bygningen opdeles i max 8 lejemål.

Stueetage kan opdeles i lejemål fra 460 m² op til etagens fulde 2.207 m². Huslejen for stueetagen er 3.750 kr./m²

1. sal kan opdeles i lejemål fra 1.223 m² til etagens fulde 2.446 m². Huslejen for 1.sal er 2.225 kr./m²

2. sal kan opdeles i lejemål fra 1.140 m² til etagens fulde 2.280 m². Huslejen for 2.sal er 2.365 kr./m²

Indretningen er i højeste kvalitet, der er mulighed for dialog med lejer om specifikke indretningsløsninger mod merpris. Byggeprocessen blev påbegyndt medio 2022, forventes færdig september 2025 med lejerindflytning ca. 3 måneder senere.

Med udbygningen af Kuglegården gør vi plads til flere virksomheder, der ønsker at leje sig ind i Danmarkshistorien. Vi hører gerne fra jer.

Proviantgården byggepladsProviantgården byggeplads
Proviantgården udsigtProviantgården udsigt
Proviantgården 2. salProviantgården 2. sal
Proviantgården byggepladsProviantgården byggeplads
Kanoner KuglegårdenKanoner Kuglegården

Danneskiold-Samsøes Allé 19-21, 1434 København K

Lejevilkår

 • 460 m² - 6.933 m²
 • Fra 2.225 kr./m² per år + moms
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Forventet 325 kr./m² per år + moms
 • I henhold til måler
 • I henhold til måler
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • Fra 2.000 kr./stk. per måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter aftale.
 • Fra ultimo 2025
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Forventet A2015

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Kuglegården

Danneskiold-Samsøes Allé 1, 1434 København K

Restaurering med arbejdshandsker og fløjlshandsker

1741

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1741 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Ofte er "én ejer" ensbetydende med en ejendom i god og original stand, men det var ikke just tilfældet med Kuglegården. Gennem mere end 250 år var der lavet utallige ombygninger både inde og ude. Vores arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger.

Eksempelvis var hovedfløjenes rundbuede porte langs facaden blevet erstattet med vinduer, men da vi fandt de originale portbeslag, snedkererede vi en række tro kopier af Philip de Langes porte, som i samråd med fredningsmyndighederne blev malet i den originale okkergule farve.

Gamle tegninger og spor i tagværket afslørede også, at hovedfløjene er født med kviste, som med tiden var forsvundet, men nu er genskabt i oprindelig stil. Og således vil restaureringen fortsætte længe endnu – skiftevis med arbejdshandsker og fløjlshandsker på.

Det er der, hvor Mogens de Linde er god, for han er nysgerrig på huset. Han synes, det er spændende og en værdi at bevare husets historie.Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen om renoveringen af Kuglegården
Lejerne på Kuglegården

Flere design- og techvirksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Artikler om kuglegården

Kuglegården første del: For nu at gøre en lang historie endnu længere ...
Læs artikel
"Hver bygning er et historisk dokument."
LÆS ARTIKEL
"Bygningens autentiske historie og moderne .."
Læs Artikel
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning"
Læs Artikel
Udgravning overrasker: Gammelt bolværk fundet ved Kuglegården
Læs artikel
Kongens magtposition hugget ud i sten
Læs artikel
Kreaturerne spøger stadig i de gamle mursten…
Læs Artikel
Den okkerfarvede krone på værket
Læs artikel
Ny "design-destination" har verdenspremiere på Kuglegården
Læs artikel
"En trappe, hvor det moderne og det historiske går op i en højere enhed."
Læs artikel
Trangravshusene byder velkommen fra 2025
Læs artikel
Kærlighed ved første blik: Munthe flytter ind på Kuglegården
læs artikel
Byggeriet af Trangravshusene går fremad
læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt