Alle vores erhvervslejemål fortæller en historie fra en anden tid.
Ejendomme med en historie og stor kulturarv, har en rigtig stor værdi for os i Byggeselskab Mogens de Linde. Det er en stor del af vores identitet at restaurere og renovere bevaringsværdige og fredede bygninger. Vi gør arbejdet med stor snilde, og forsøger altid at holde bygningerne så tæt på originalen, selvfølgelig med nutidens foranstaltninger. Byggeselskab Mogens de Linde udlejer en lang række erhvervsejendomme, kontorer og showrooms. Det er med disse ejendomme, at vi prøver at fortælle en historie, omkring vigtigheden af at holde fast i de gamle dyder, både i form af bygninger men også i form af genbrugsmaterialer.
En af vores helt store perler er Kuglegården, Kongeriget Danmarks tidligere flådebase på Holmen i København, som lige nu gennemgår en total renovering. Flere store design virksomheder har allerede sat patent på kontorlejemål og showroom i de restaurerede lokaler, og vil i fremtiden puste nyt liv i forsvarets gamle bygninger. Vi har sat en stor ære i at få lov at restaurere Kuglegården tilbage til sit originale udseende, og resultatet synes vi selv, er ganske enestående.
Det er ikke kun i København vi kan tilbyde enestående erhvervslejemål. I et af Aarhus' gamle industrikvartere, har vi stolt kunne lægge navn til genoplivningen af markante industri- og kulturhistoriske bygninger såsom Centralværkstedet og Sukkerhustoften.
Vi kom på hårdt arbejde, da vi fik æren af at restaurere Centralværkstedets nedslidte industribygninger i hjertet af Aarhus. Med respekt for arvegodset – og fredningsmyndighederne – lagde vi alle kræfter i at skabe en enestående ramme for events, konferencer, udstillinger og mindeværdige fester. Så nu sker det jævnligt, når bruden og gommen er smedet sammen, at den store dag fortsætter i første klasse i det gamle DSB-værksted. Og det gør os næsten lige så stolte som brudens far. Centralværkstedet er opdelt i flere erhvervslejemål: Boogieværkstedet, Smedjen, Sibirien, Drejeværkstedet og Rundbuehallen. Udover bryllupper og fester, er en lang række virksomheder flyttet ind med showroom og kontorer. Få hele historien om Centralværkstedet her.
Som den ældste industribygning på Frederiksbjerg, har Sukkerhustoften en lang historie bag sig. Erhvervsejendommen blev opført i 1852 af Estatsråd M. P. bruun som filial af familiens succesrige klædefabrik ved Viborg. En succes i Aarhus blev fabrikken dog desværre ikke, eftersom familien fire år senere så sig nødsaget til at lukke ned grundet for store transportomkostninger. Senere hen har Sukkerhustoftens lokaler været benyttet til sukkerraffinaderi, kaserne for forsvaret og pakhus for Aarhus Oliefabrik. Da vi i 2000 overtog bygningen, var den i en miserabel forfatning. Efter gennemgribende ombygninger og nænsom restaurering fremstår Sukkerhustoften i dag som et moderne erhvervslejemål med synlige referencer til den aarhusianske historie.
Vi har hold fast i grundværdierne i snart et halvt århundrede, og vi har haft nøjagtigt den samme tilgang uanset tidernes skiften, fordi vi som forretning ikke kun er en forretning, men vi har også en stor passion for de bygninger som vi ligger et stort arbejde i at renovere og restaurere. Vi udfører kvalitetsbevidste istandsættelser med respekt for den enkelte bygning, som har en historie at fortælle. Vi prøver så vidt muligt at bevare kulturarven, og holde stilen. Vi har altid gået mod strømmen, både når vi opfører nybyggeri men særligt også i forbindelse med restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger.
Tager du et kig på vores ejendomsportefølje hersker der ingen tvivl om, at alle bygninger at nøje udvalgt med øje for bevaring og istandsættelse. Alle vores erhvervslejemål er renoveret med ønsket om at omdanne gamle nødvendige funktioner til gunstige rammer for nutidens virksomheder, så de kan skrive et nyt kapitel i bygningens historie.