Hvilke overvejelser skal du gøre dig inden du lejer et erhvervslejemål?

Dato01. februar 2017
Type
  • Artikler
Dato01. februar 2017
Type
  • Artikler

Hos Byggeselskab Mogens de Linde, udlejer vi mange enestående erhvervslejemål. Derfor ved vi en ting eller to, når det kommer til hvilke overvejelser man bør gøre sig inden man lejer et nyt kontor, showroom eller erhvervslokale. Vi vil derfor gerne hjælpe dig på vej, med lidt gode råd, til hvad du skal tage hensyn til i din søgning efter erhvervslokaler til leje.

Hvor er erhvervslejemålet placeret?

Beliggenheden er typisk det første man bider mærke i når man vil leje et nyt erhvervslokale. Det handler om at vurdere, hvor man kan skabe mest værdi for sin virksomhed og sine medarbejdere. Dette omfatter eksempelvis hvilket udtryk beliggenheden giver udadtil, samt hvilken brand- og imageværdi der følger med området. Her er det forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men hvis man f.eks. søger efter butikslokaler, er beliggenheden en essentiel faktor at overveje i forhold til konkurrenter, tilgængelighed for kunder samt parkering- og transportforhold.

Hvilken type erhvervsejendom, er du på udkig efter?

Typen af hvilke erhvervslokaler du gerne vil leje er en vigtig overvejelse at gøre sig inden man tager sin beslutning. Oftest giver dette sig selv, hvis du søger et butikslokale, lagerlokale eller produktionslokaler, men hvis du f.eks. søger et kontorlokale, er der mange forskellige muligheder. Her kan man overveje om det skal være et enkeltmandskontor eller et kontor til flere medarbejdere? Skal kontoret blot være til egen virksomhed, eller skal kontoret deles med andre virksomheder?

Det er også muligt at leje et kontor på et kontorhotel/kontorfælleskab, hvor udlejer står for alt det praktiske. Derudover er det også vigtigt med transport- og parkeringsmuligheder, sådan at medarbejderne har god mulighed for at komme til og fra arbejde, samt parkere. Indretning og inventar spiller også en vigtig rolle, i forhold til hvis i som virksomhed har nogle specifikke krav til hvordan kvadratmeterne skal udnyttes. Her er en overvejelse omkring virksomhedens fremtid også fornuftig, da man bør tage hensyn til om lokalerne kan udvides, hvis virksomheden vokser.

Lejekontrakten på erhvervsejendomme kan være besværlig

Erhvervslejemål udlejes typisk med en binding, og det vil derfor være en vigtig faktor, at man som virksomhed har fastlagt et budget der kan overholdes ved leje af erhvervslokalet. Hertil kommer typisk også ekstra omkostninger såsom el, vand og varme, internet, telefoni og rengøring. Alt dette er også med til at gøre et erhvervslejemål dyrere end den kvadratmeterpris, som der er sat af udlejer. Når man kigger på et ny erhvervslokale, kan lejekontrakten godt være kompliceret, lejejura er svært hvis man ingen tidligere erfaring har. Derfor anbefaler vi at man læser sin lejekontrakt rigtig godt igennem, og måske får professionel assistance.

Erhvervslejemål i Aarhus og København

Hvis du søger et erhvervslejemål i Aarhus eller et erhvervslejemål i København, er Byggeselskab Mogens de Linde det rigtige sted at søge. Vi har store som små erhvervslokaler i København og Aarhus. Hvis du står og mangler et kontor, showroom eller blot et erhvervslokale, kan vi godt hjælpe dig på vej.

København har altid været et særdeles attraktivt sted for handel, hvilket også betyder at udbuddet af lejemål i København er stort. Vores portefølje består primært af ejendomme med en historisk fortælling og stor kulturarv. Det er en del af vores identitet at restaurere og renovere bevaringsværdige bygninger – det er noget vi altid har gjort. I vores bygninger få man oplevelsen af noget anderledes og unikt. I vores optik, skal bygningerne være med til at underbygge vores lejers image- og brandidentitet, og samtidig sikre et inspirerende arbejdsmiljø.

Vores erhvervslejemål i Aarhus er også ret enestående, og mærket af den markante industri- og kulturhistoriske historie såsom Centralværkstedet og Sukkerhustoften bærer på. Vi har med meget stor snilde og hårdt arbejde renoveret og restaureret Centralværkstedets nedslidte industribygninger i hjertet af Aarhus, til i dag at være et epicenter for foredrag, forsamlinger, bryllup, kontor, showroom og meget mere.

Søger du et erhvervslejemål i Aarhus eller København?