Genindvielse af en 275 år gammel industrihistorie

Kastrup Værk, Bryggergården

Vi er stolte over at kunne præsentere "Magasinet" i Bryggergården til erhvervsudlejning. Denne charmerende ejendom er en af kronjuvelerne i dansk industrihistorie og er samtidig et af de få tilbageværende industrikomplekser. Med sig, bærer ejendommen en 275 år lang og særlig historie. Bryggergården ligger ved Amager Strandvej ned til Øresund med en yderst central beliggenhed i området tæt på Kastrup lystbådhavn.

Området

Bryggergårdens centrale placering i det nye internationale udviklingsområde Scanport huser bl.a. Ferrings nye hovedkvarter tegnet af Norman Fosters tegnestue, Den Blå Planet og Scandic Hotel. Ligeledes tegnes området også af Københavns Lufthavn, der ligger 2 kilometer væk. Et område i vækst og med store visioner. Der er særdeles gode tilkørselsforhold fra indfaldsveje samt motorveje til og fra København fra både Malmø og motorring 3. Endvidere ligger Kastrup Metro station blot et stenkast væk ligesom Amager Strandvej byder på busforbindelser. Derudover kan man gå til Kastrup lufthavn på 10 min. P-pladser kan tillejes direkte ved lejemålet.

Kastrup Værk, BryggergårdenKastrup Værk, Bryggergården
Bryggergården, MagasinetBryggergården, Magasinet
Ejendommen

Bryggergården er oprindeligt opført i 1747 af Jacob Fortling og er gennem årene blevet udbygget og ombygget adskillelige gange. Ejendommen og området, der også var kendt som Kastrup Værk, har tidligere været betydeligt større, men er nu reduceret til sine oprindelige bygninger, der er fredet.

Magasinet er del af det oprindelige Bryggergården fra 1747, og har med sin praktiske placering ud imod havnen, igennem tiden fungeret som kul- og kalkmagasin for læssene der blev sejlet ind fra Saltholm. Funktionen som magasin ses i højden til loftet og dybden i bygningen.

Bygningerne gennemgår en grundig renovering for dels at skralle ind til originale håndværksmæssige detaljer og samtidig at bringe komforten op til nutidig standard. Dette foregår gennem tæt dialog med Fredningsmyndigheder og Tårnby Kommune.

Bygningens tag er belagt med dansk tegl, og i forbindelse med renoveringen renoveres alle ejendommens vinduer, der tilføjes et atelievindue i 2.-3.salen og hvor tilladt ovenlysvinduer. Langs facader ses en række døre og træporte i stueetage, disse renoveres tilbage til sin originale stand. Imod kysten forlænges den udvendige trappe, så den både servicerer 1.og 2.sal.

Bryggergården, MagasinetBryggergården, Magasinet
Bryggergården, Magasinet.Bryggergården, Magasinet.
Lejemålet

Magasinet gennemgår en totalrenovering, og mangler ny(e) lejer(e) der delvist kan være med til at vælge den endelige indretning. Ejendommen er indrettet med en åben disponering og fremhævning af de smukke originale håndværksmæssige detaljer. Anvendelsesmulighederne er utallige, og kan huse f.eks. kreative værksteder, restaurant, wellness, showroom og kontor.

Bryggergårdens historie ses tydeligt i bl.a. træsøjler og spær, fritlagte ydermure bestående af alt fra kampesten, potteskår og tegl.

I stueetagen er der adskillige udgange til gården og havneområdet, der lægges et moderne råt betongulv med gulvvarme, nye køkken- og toiletfaciliteter, samt trappe til de øvre etager. 1.-3. etage har enestående udsigt til Øresund, stort atelier-vindue mod nord, Dinesen plankegulve og ligeledes nye køkken- og toiletfaciliteter. Vi benytter akustikpuds hvor aktuelt for bedre lyd. Evt mødelokaler laver vi normalt med rustikke smedejernsvinduer.

Bryggergården, Magasinet. Før renovering.Bryggergården, Magasinet. Før renovering.
Bryggergården, Magasinet. Før renovering.Bryggergården, Magasinet. Før renovering.
Magasinets opdeling i lejemål

Magasinet kan opdeles i lejemål fra 320 m2 til 2.026 m2.

Som ét samlet domicil er bygningen 2.026 m²: stue, 1.,2.,3.sal.

Alternativt kan bygningen opdeles i op til fire lejemål, hvor der tages hensyn til brandkrav og adgangsforhold.

Stueetagen kan opdeles i to mindre lejemål hhv. 320 m2 (vest) og 464 m2 (øst). Eller samlet 784 m2.

1.salen er 594 m2, og kan ikke opdeles,

2.-3.salen må lejes ud samlet af hensyn til brandkrav, de er tilsammen 647 m2.

Bryggergården, Magasinet. Før renovering.Bryggergården, Magasinet. Før renovering.
Udsigten over ØresundUdsigten over Øresund
Kastrup Værk, Bryggergården, Byggeselskab Mogens de Linde, Struenses lejlighed, Kastrup, før renovering,Kastrup Værk, Bryggergården, Byggeselskab Mogens de Linde, Struenses lejlighed, Kastrup, før renovering,
Bryggergården, ØresundBryggergården, Øresund
Magasinet, BryggergårdenMagasinet, Bryggergården
Bryggergården, Kastrup HavnBryggergården, Kastrup Havn
Bryggergården, Kastrup HavnBryggergården, Kastrup Havn
Bryggergården, Kastrup HavnBryggergården, Kastrup Havn

Bryggergården 11, 13, 15 19, 21, 2770 Kastrup

Lejevilkår

  • Fra 320 m2 til 2.026 m2
  • Fra 1.500 - 2.000 kr./m² per år
  • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
  • 185 kr./m² per år + moms
  • 70 kr./m² per år + moms
  • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
  • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
  • 1.000 kr./stk./måned + moms
  • Gensidigt fra 5 - 10 år, efter aftale
  • Fra primo 2025
  • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
  • E

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Bryggergården

1-25 Bryggergården, 2770 Kastrup

270 års industrihistorie i Kastrup på Bryggergården

1747

Det historiske bygningsværk ”Bryggergården” er en særegen perle lige midt i det spændende udviklingsområde ved Den Blå Planet og udviklingsområdet Scanport.

Bryggergården har en 270 år lang historie. I 1747 fik den tyske håndværker, hofstenhugger og senere hofbygmester, Jacob Fortling, kongeligt privilegium på at bryde kalk på Saltholm. Han valgte i første omgang at få kalken bragt ind til kalkbrænderiet på Christianshavn. Men i 1749 fik han ret til at anlægge et kalkbrænderi og en havn ved Kastrup Knæ. Det blev i 1752 udvidet med et teglværk og i 1755 med en stengods- og fajancefabrik. Samlet kaldes disse virksomheder Kastrup Værk. 

Kalk brænding frem til 1955
Kalk brænding frem til 1955

Stengods-og fajanceproduktionen ophørte omkring 1800, men den oprindelige produktionsgren, kalkbrændingen, fortsatte indtil 1955. Råstoffet kalk blev fortsat hentet på Saltholm indtil 1930´erne. Gennem årene kom der nye virksomheder til Kastrup Værk f.eks. et bryggeri fra 1838. Dette har givet Kastrup Værk dets mere lokalkendte navn Bryggergården. Kastrup Værk blev fredet i 1971.

... et smukt eksempel på fortidens byggekunst.

Det oprindelige fabrikskompleks, en ca. 125 meter lang bygning med to portbygninger og gårdanlæg benyttes hovedsagelig til beboelse, mens en del andre bygninger mod syd er forsvundet og andre bygget til i 1800-tallet. I dag er det kun de oprindelige bygninger der står tilbage, og disse er tilmed blevet fredet i 1924. Vores interesse i området og bygningerne, stemmer overens med vores forkærlighed for at bevare den danske kulturarv. Bryggergården tilbyder unikke lejemål, efter endt istandsættelse, hvilket kendetegner de fleste af Byggeselskab Mogens de Lindes projekter.

Kongelejligheden

“Kongelejligheden” på Bryggergården brugte Christian VII i forbindelse med jagt på Amager. Historierne fortæller at lejligheden var tilflugtssted for Struense og Caroline Mathildes affære. 

Lige siden vi overtog Bryggergården i april 2016, har det kriblet i fingrene for at komme i gang med at restaurere.KLAUS BENDIX POULSEN, DIREKTØR HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE

Bryggergården vil blive restaureret med respekt for dens oprindelige optegnelser til både beboelse og erhverv i samarbejde med ELGAARD ArchitectureØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S og Center for Bygningsbevaring. Med sine 5000 m2, kan bygningernes anvendelse blive til kreative værksteder, restauration, wellness, showroom, hotel og konference samt øvrigt erhverv og kontor.

artikler om bryggergården

Bryggergården første del: Historien byder på en kongelig affære og ...
Læs artikel
Bryggergården anden del: Hvis vægge kunne tale, ville Struensee ...
Læs artikel
Ny historisk perle i porteføljen
Læs artikel
Genindvielse af en 270 år gammel industrihistorie
Læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt