Ny historisk perle i porteføljen

Dato02. juni 2018
Type
  • Projekter
Dato02. juni 2018
Type
  • Projekter

Bryggergårdens fortælling starter i 1749, hvor den tyske håndværker Jacob Fortling får til opgave at bryde kalk på Saltholmen. Gennem tiden har Bryggergården været benyttet til fajance, kongens jagthytte samt et bryggeri, hvilket er grunden til Bryggergårdens navn.

I dag er det kun de oprindelige bygninger der står tilbage, og disse er tilmed blevet fredet i 1924. Vores interesse i området og bygningerne, stemmer overens med vores forkærlighed for at bevare den danske kulturarv. Bryggergården tilbyder unikke lejemål, efter endt istandsættelse, hvilket kendetegner de fleste af Byggeselskab Mogens de Lindes projekter.

Bryggergården vil blive restaureret med respekt for dens oprindelige optegnelser til både beboelse og erhverv i samarbejde med ELGAARD ArchitectureØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S og Center for Bygningsbevaring. Med sine 5000 m2, kan bygningernes anvendelse blive til kreative værksteder, restauration, wellness, showroom, hotel og konference samt øvrigt erhverv og kontor.

Bryggergården ligger centralt i det nye internationale udviklingsområde Scanport lige ud til Øresund på Amager Strandvej. Beliggenheden gør det nemt at komme til og fra Bryggergården, da motorveje til og fra København samt Malmø og motorring 3 ligger tæt på. Samtidig er offentlige transport muligheder ideelle, da både Kastrup Metro station og Kastrup Lufthavn er indenfor gå afstand.

Byggeselskab Mogens de Linde er påbegyndt det store renoveringsarbejde, og vi ser frem til at byde nye lejere velkommen i en af kronjuvelerne indenfor den danske industri- og kulturhistorie.

OM EJENDOMMEN

Læs mere om Bryggergården

Hop med når vi fortæller om Kastrup Værks' 250 år gamle industrihistorie

Bryggergården i 2019. Kilde: Byggeselskab Mogens de Linde.