Dyk ned i Kuglegårdens rige historie

Dato10. november 2022
Type
  • Artikler
Dato10. november 2022
Type
  • Artikler

Efter et søslag ved Femern Bælt i 1644 måtte Danmark afgive store områder til Sverige, men oprejsningen kom 1. juli 1677, da admiral Niels Juel orkestrerede en skelsættende sejr over den svenske flåde, som blev udmanøvreret og tilintetgjort i Køge Bugt. For at styrke sin position yderligere besluttede kongen at opføre en ny flådebase med bedre faciliteter end de eksisterende på Bremerholm.

Som et led i etableringen af den nye bydel Christianshavn var Christianshavns Vold blevet forlænget, hvilket havde efterladt et lavvandet område, som i 1690 blev fyldt op med mudder fra havnen, affald fra Københavns gader og udtjente orlogsskibe, der blev læsset med sten og sænket. Således blev Holmen anlagt som en kunstig ø, hvor flåden skulle have base. Arbejdet gik i gang, men tog først for alvor fart i 1735, da leder af marinen Frederik Danneskiold-Samsøe fik til opgave at reorganisere og effektivisere flåden. Han udviklede en helhedsplan for området og fik skabt et sammenhængende militæranlæg fordelt på flere nye øer, som blev anlagt til formålet – herunder Arsenaløen.

Den imposante arkitektur med front ud mod vandet skulle virke afskrækkende og sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Opførelsen blev påbegyndt i 1741, og da man udvidede med sidefløjene i 1770-71, blev der dannet et rektangulært gårdrum, som blev brugt til opbevaring af kanonkugler. Deraf navnet Kuglegården, som med tiden er blevet en fællesbetegnelse for hele anlægget.

Dyk ned i Kuglegårdens historie fra 1510 og frem til vores tid i tidslinjen herunder.

Nu kan din virksomhed leje en plads i historiebøgerne

Med udbygningen af Kuglegården gør vi plads til flere virskomheder, der ønsker at leje sig ind i Danmarkshistorien. Midt mellem svenskekrige, kajakroere og et velduftende madmarked indretter vi kontorer og showrooms til alle formål i åbne, grønne omgivelser.

Vil du høre mere om de nye erhvervslejemål, og hvordan arkitekt Philip de Langes oprindelig visioner kan kombineres med jeres? Så er du velkommen til at kontakte Byggeselskab Mogens de Linde på 86 16 57 00 eller info@delinde.dk.

Vi bygger videre på de linjer, der blev tegnet for 275 år siden

Kuglegården udvides med Proviantgården, Trangravhusene og genopførelsen af Lystøndeskuret

Relaterede artikler

Dato24. oktober 2022
Type
  • Artikler
  • Projekter
Et stykke aarhusiansk industrihistorie genopstår!
Workspace Campen