Mejerihøjen

Jens Baggesens Vej 92, 8200 Aarhus N

Byliv i det gamle industrikvarter

2022

Fra 1955 – 1958 blev et hypermoderne mejeri opført af De Forenede Mejerier på Jens Baggesens Vej i Aarhus N. Mejeriet havde kapacitet til at kunne fremstille op til 9.000 flasker mælk i timen, hvilket var yderst imponerende på daværende tidspunkt. Mælken blev distribueret og solgt til flere dele af verdenen, bl.a. til de amerikanske tropper i Vesttyskland, samt lokalt i Aarhus. Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden i 1988 efter mejeriets nedlukning. I dag udvikles grunden med opførelsen af 95 nye lejelejligheder med 2, 3 eller 4 værelser plus altan/terrasse og fælles gårdhave.  

Mælkeproduktionen ca. 1955.Mælkeproduktionen ca. 1955.

I dag er området præget af industri, studiemiljøer og arbejdspladser, som i skrivende stund er ved at blive udviklet til et mere sammenhængende urbant miljø, hvor Byggeselskab Mogens de Linde bidrager til den udvikling med Mejerihøjen. Mejerihøjens to bygninger har selvfølgelig deres navn efter det gamle mejeri som førhen blev drevet på grunden.

Den første karré vil stå færdige til januar 2022, med indflytning samtidig. Mejerihøjen er tegnet af AART architects og er designet med et særligt fokus på social samvær mellem beboerne, med sammenhængende gårdhaver og torv. De 95 lejligheder i de to karréer vil være fra 49 m² – 127m², og vil derfor have plads til alt fra studerende, familier og ældre beboere.

For 10 år siden var her mere industri og erhverv, men nu skyder der boliger op, og det vil der fortsat gøreHENRIK SALSGAARD, PROJEKTLEDER HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE

Området omkring Mejerihøjen er højt beliggende i området Katrinebjerg, som førhen har været kendetegnet af industri. Nu er området i rivende udvikling, med nye studiemiljøer, plads til innovation og journalistik, et større shoppingcenter, samt flere arbejdspladser og grønne åndehuller. Alt sammen tæt på alt hvad Aarhus C kan tilbyde, med kun en kort cykeltur ned ad Langelandsgade.

De nyopførte lejligheder er opført i kvalitetsbevidste materialer som eksempelvis terrazzo og Jatoba-træ, som er med til at indramme stemningen og bylivet på mejerihøjen, under de karakteristiske takkede tage og gyldne facader.

Artikler om Mejerihøjen

Fra industriområde til boligkvarter: Nye lejligheder giver...
Læs Artikel
Mejerihøjen – nyt byggeri med tråde til historien på vej...
Læs artikel
Der er fuld fart over boligbyggeriet på Jens Baggesens Vej
læs artikel
Boligprojekt i det gamle centralmejeri
Læs artikel
Rift om boliger på historisk mejerigrund: Hver anden lejlighed reserveret på to uger
læs artikel