Grøn strøm i alle bygninger er en del af den røde tråd

Dato24. august 2022
Type
  • Artikler
Dato24. august 2022
Type
  • Artikler

Byggeselskab Mogens de Linde har indgået en grøn el-aftale med NRGi. Aftalen betyder, at alt elforbrug nu dækkes af strøm fra danske vindmøller. Byggeselskabet er gennem årtier blevet drevet ud fra et grundlæggende princip om, at det er bedre at genbruge og bevare frem for at rive ned og bygge nyt. Den grønne strøm er således endnu et skridt i retning af en bæredygtig ejendomsdrift.

Den 1. juli 2022 blev strømmen i alle stikkontakter i Byggeselskab Mogens de Lindes bygninger og på selskabets byggepladser grøn. En ny aftale med energiselskabet NRGi betyder nemlig, at alt elforbrug nu dækkes af strøm fra danske vindmøller.  

“Vi sætter gamle bygninger i stand og genbruger materialer. Det har vi gjort siden starten, fordi vi altid har ment, at det var det fornuftige at gøre, og fordi vi gerne både vil bevare historien og udvise respekt for de materialer, den bygger på. Det ligger dybt i vores DNA, og derfor giver det virkelig god mening også at vælge en bæredygtig vej, når det gælder strøm,” siger Peter Rasmussen, servicechef hos Byggeselskab Mogens de Linde.

Bæredygtighed er helt central for Byggeselskab Mogens de Linde, som gennem årene har istandsat en lang række historiske bygninger. Fra Centralværkstedet i Aarhus hvor DSB i årtier reparerede og klargjorde deres lokomotiver, til kongerigets gamle flådebase på Holmen der afspejlede kongerigets magt og styrke. Bygningernes alder og roller i historien er vidt forskellige, men istandsættelsen og bevarelsen af dem alle er drevet af samme passion for ejendomme og historie.

“De ældste af vores bygninger er flere hundrede år gamle og fredede. De er i fuld drift i dag, og sådan vil vi også gerne kunne videregive dem til eftertiden. På den måde er grøn strøm et naturligt valg for os, for det handler om, hvilket aftryk vi sætter,” siger Peter Rasmussen.

I anledning af den ny elaftale blev Jacob Schmidt, Markedsdirektør hos NRGi, inviteret til rundvisning på Centralværkstedet i Aarhus – en af byggeselskabets mange ejendomme som fremadrettet vil få dækket sit forbrug af strøm fra Danske vindmøller. I anledning af den ny elaftale blev Jacob Schmidt, Markedsdirektør hos NRGi, inviteret til rundvisning på Centralværkstedet i Aarhus – en af byggeselskabets mange ejendomme som fremadrettet vil få dækket sit forbrug af strøm fra Danske vindmøller.
Skubber til den grønne omstilling

Aftalen om grøn strøm omfatter alle ejendomme, byggepladser og fælles installationer, som Byggeselskab Mogens de Linde selv er kunde på. Ifølge Peter Rasmussen har Byggeselskab Mogens de Linde et årligt elforbrug på godt 2 millioner kilowatt-timer. Et forsigtigt bud er ifølge servicechefen, at det svarer til strømforbruget i cirka 450 gennemsnitlige husstande. Fra 1. juli 2022 dækkes den strøm med strøm fra danske vindmøller. 

“Med denne aftale er vi med til at fremme, at der kommer flere havvindmøller op ved at øge efterspørgslen på dansk grøn strøm. Det er i sig selv fantastisk. I en aktuel situation, hvor der er krig i Ukraine, og en stor del af både el- og gasforsyningen kommer fra Rusland, giver det ekstra god mening at vælge en bæredygtig og uafhængig løsning,” siger Peter Rasmussen. 

NRGi køber oprindelsesgarantier fra danske vindmøller, svarende til den mængde strøm, Byggeselskab Mogens de Linde forbruger. På den måde er byggeselskabet med til at skubbe til den grønne omstilling gennem efterspørgsel på grøn strøm. Derfor er oprindelsesgarantierne vejen frem, pointerer Peter Rasmussen.

Med NRGi var det muligt både at få grøn strøm og have samme leverandør på alle byggeselskabets aktiviteter i både Aarhus og København.

I København vil bl.a. kongerigets gamle flådebase fra 1700-tallet, Kuglegården, være en af de ejendomme som NRGi vil forsyne med strøm. Det gælder både driftsforbrug såvel som byggepladsstrøm til de projekter der er igangsat på matriklen. I København vil bl.a. kongerigets gamle flådebase fra 1700-tallet, Kuglegården, være en af de ejendomme som NRGi vil forsyne med strøm. Det gælder både driftsforbrug såvel som byggepladsstrøm til de projekter der er igangsat på matriklen.

“Vi har valgt en leverandør, som kan levere på alle vores ejendomme og byggepladser, og som gennem mange år har vist sig som en god og troværdig leverandør. Vi har samarbejdet fra før det hed NRGi, og vores samarbejde er kun blevet styrket over årene,” siger Peter Rasmussen. 

At Byggeselskab Mogens de Linde har indgået en grøn el-aftale kan formentlig inspirere andre til at gå samme vej, lyder det fra Jacob Schmidt, markedsdirektør hos NRGi. 

”Det er rigtig positivt, at en så stor spiller inden for ejendomsudvikling og udlejning af ejendomme nu har valgt at skifte til en grøn el-aftale. Valget af grøn strøm understøtter Byggeselskabet Mogens de Lindes arbejde med bæredygtighed i deres ejendomme, hvor elforbruget fremover vil være dækket af grøn strøm fra danske vindmøller. Vi er rigtig glade for at kunne hjælpe virksomheden i deres arbejde med bæredygtighed og håber, at det kan inspirere flere til at gå samme vej,” siger Jacob Schmidt, Markedsdirektør hos NRGi.

Du kan læse mere om NRGi på www.nrgi.dk.

Der gives hånd på aftalen, og begge parter ser frem til et godt og langvarigt samarbejde. Der gives hånd på aftalen, og begge parter ser frem til et godt og langvarigt samarbejde.

Relaterede artikler

Dato06. april 2022
Type
  • Artikler
  • Projekter
Kongens magtposition hugget ud i sten