Genbrug er guld

Dato01. februar 2020
Type
  • Artikler
Dato01. februar 2020
Type
  • Artikler

Vores Administrende Direktør Klaus Bendix Poulsen udtalte sig forleden til Børsen Ejendomme om et emne, der betyder utrolig meget for os: fredede og bevaringsværdige bygninger.

Han siger bl.a.: ”Det er ikke billigere at renovere gammelt end at bygge nyt, men til gengæld får man en oplevelse, der er anderledes end en moderne industribygning med sten, stål og beton. Nybyg kan være rigtig flot, men hvis man tager en gammel bygning på 100 eller 200 år, så har det en anden sjæl, og hvis man udnytter historien rigtigt og formår at føre bygningen tilbage til det, den var engang, så får man en anden oplevelse, fornemmelse og følelse. Det giver en merværdi, og det gør vores lejere tilfredse.”

”Man kan godt fornemme i en bygning, at der er en arkitekt eller en bygmester, der for 100 eller 200 år siden virkelig har tænkt over detaljerne. Det er bygningen, der leverer historien selv. Kuglegården på Holmen i København er et par hundrede år gammel, og så fører vi den tilbage til det, som den har været, med døre, vinduer og farver, der var. Det gælder om at få dens tidligere liv genskabt til noget, der skal bruges i moderne tid. Det skal ikke være en museumsgenstand, men en levende genstand, der gør, at man føler sig hjemme i en gammel bygning.”

Det er en væsentlig miljømæssig belastning, hvis du bare tager det gamle og smider det for porten. Klaus Bendix Poulsen
ARTIKEL

Læs artiklen her

Relaterede artikler

Dato20. januar 2020
Type
  • Artikler
Bryggergården første del
IHS, Kastrup værk, ukendt årstal.