Galleri
Fuldskærm

Frisørsalonen Jan Intercoiffure i Graven


Indehaveren af Jan intercoiffure, Jan Probst, på Graven 23 i Latinerkvarteret beretter i denne artikel om tilværelsen som frisør og om hvordan frisørsalonen nyder godt af Latinerkvarterets udvikling siden 1988.

Latinerkvarterets udvikling

Kigger man 30 år tilbage har Latinerkvarteret udviklet sig til et hyggeligt og charmerende kvarter, hvor små specialbutikker popper op i gadebilledet. Ifølge frisør Jan, har det især været de to kaffebarer på gaden som har haft indflydelse på både stemningen og livet i Graven. 

”Gaden er jo sort af mennesker når vejret er godt, fordi folk opholder sig her. Gaden er blevet til et samlingssted for de folk, som kommer forbi”.

 Kunderne i frisørsalonen synes, at det er hyggeligt at høre livet fra gaden, som sniger sig ind i butikken året rundt. Det er dog ikke kun udvalget af butikker, der gør området attraktivt ifølge frisør Jan.

 ”Det er den charme som kommer til udtryk igennem de mange små butikker og at husene bliver bevaret i forhold til deres oprindelse. Det gamle kvarter er derfor meget mere charmerende end eksempelvis strøget, som er fyldt med den ene kædebutik efter den anden”.

Et lejemål i Aarhus med sjæl og charme

På en gåtur i Latinerkvarteret i efteråret 1988, fandt frisør Jan det perfekte lejemål på Gaven 23. Det eneste ønske til lejemålet var placeringen i Latinerkvarteret, som frisør Jan var betaget af. Efter dialog med Mogens de Linde, fik frisør Jan sin salon d. 31. oktober 1988.

”Det er et gammelt hus med lidt sjæl og nogle sjove mursten og de der søjler, som stiver huset af. Det er jo sådan noget, som giver en charmerende stemning herind og det er noget mine kunder bemærker og spørger indtil” fortæller frisør Jan stolt.

Det er især de små detaljer, som er bevaret i moderniseringen, der får lejemålet til at være fascinerende. ”Det giver værdi og indbyder til både hyggelige og sjove samtaler med de mange kunder, der besøger os”.

Graven 23 blev oprindeligt opført i 1873 og var på det tidspunkt et karetmagerværksted. I 1894 kom bygningen til at huse den litografiske anstalt ”Aros”, hvor den tidligere statsminister Hans Hedtoft var i lære som stentrykker. Gaden med navnet Graven blev til omkring 1400-tallet, da voldgravene, som var anlagt rundt om Aarhus i Vikingetiden, blev fyldt ud med jord med det formål at blive brugt til bebyggelse. Igennem årene har der været mange diskussioner og debatter angående byfornyelse for området, hvor man havde planer om at nedrive de bygninger, der den da i dag er med til at skabe den sjæl og charme som frisør Jan påpeger. 

 

Tillid til Byggeselskab Mogens de Linde

I løbet af vores samtale kommer vi ind på forholdet mellem frisørsalonen og Byggeselskab Mogens de Linde.

Her udtrykker frisør Jan at ”Byggeselskab Mogens de Linde er gode til at passe ejendommen og de er altid lydhøre når man ringer. Man bliver aldrig fejet af”. 

For frisør Jan er det ikke en nødvendighed at være i daglig kontakt med udlejer, men når problemerne så en gang imellem opstår, så føler han at der hurtigt bliver taget hånd om de udfordringer, der nu måtte opstå.

En frisørsalon i verdensklasse

Frisørsalonens navn ’Jan Intercoiffure’ er bestemt ikke et tilfældigt navn. Intercoiffure er nemlig en international frisørorganisation, hvor eliten af frisører verden over modtager anerkendelse for deres håndværk. Det er heller ikke bare alle og enhver, der kan søge om medlemskab i organisationen. Det handler i høj grad om at bevise sit værd og derved blive indstillet af nuværende medlemmer, der kan stå inde for at kvaliteten er absolut i top. For frisør Jan har det blandt andet betydet, at han ikke har haft behov for aktivt at promovere sig selv igennem annoncer og andre former for markedsføring. Det hele har udelukkende handlet om god omtale i frisørmiljøet og de mange tilfredse kundernes egen anbefalinger til venner og familie.

Azobétræ fra Afrika

Man kan ikke undgå at lægge mærke til den karakteristiske og utrolig flotte disk, der passer perfekt ind i frisørsalonens hyggelige univers. Frisør Jan fortæller, at disken kom til butikken for næsten 2 år siden, efter en kedelig affære. Der havde været indbrud i butikken og her blev den daværende disk, lavet af frisør Jans kone, totalt smadret. Jagten på en ny disk skulle vise sig at blive igennem en kunde, som var indehaver af virksomheden Thors Design. Thors design genbruger træet fra de små danske havnes bolværker som består af træsorten Azobétræ fra Afrika.

Azobétræ er en af de hårdeste træsorter i verden og kræver minimal vedligeholdelse og er et unikt møbel man bliver betaget af. Da disken kom til butikken fortæller frisør Jan at den var så tung, at det krævede et par stærke mænd til at bære den ind. Visionen bag Thors design stemmer overens med en af Byggeselskab Mogens de Lindes vigtige værdier om at genbruge og håndtere råmaterialer bedst muligt.

Byggeselskab Mogens de Linde har haft glæden af at huse Jan Intercoiffure i 30 år og ser frem til flere år med frisør Jan og frisørsalonen på Graven 23.

Læs vores udtalelser

Jan Probst, Indehaver af Jan Intercoiffure

"Byggeselskab Mogens de Linde er fantastisk god til at vedligeholde ejendommen. Der er god kommunikation og det fungerer, da der hurtigt bliver taget hånd om vores problemer"