Galleri
Fuldskærm

Byggeselskabet på Folkemøde


Hvem planlægger din by? Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) har inviteret os til debat på Folkemødet på Bornholm 14.juni for at debattere byudvikling og fremtiden for byplanlægning.

Når folkemødet 2019 skydes i gang vil omdrejningspunktet være FN’s Verdensmål og hvordan disse globale mål kan oversættes til konkrete hverdagsmål for Danmark.

Et af disse konkrete mål står Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) for at debattere, når der inviteres til paneldebat med henblik på at besvare det overordnede spørgsmålet ”Hvem planlægger din by”?

I blandt debatpanet er Lisa Marie de Linde, bestyrelsesmedlem hos Byggeselskab Mogens de Linde. På en time skal Lisa sammen med det øvrige debatpanel debattere om, hvorvidt tidens trends og politiske skiftende vinde får lige lovligt frit spil og, hvem der har ansvaret for at træde på bremsen og sørge for, at de nye projekter også har noget at byde på for de næste generationer.

Hvem står for at håndhæve og respektere de overordnede visioner for de danske byer og landskaber i en tid, hvor By- og Boligministeriet er væk og kan dette fravær mærkes, når der tegnes de store linjer og anvisninger for, hvordan planloven skal tolkes. En planlov der er til forhandling hver eneste dag.

Ovenstående er bare nogle, af de spørgsmål debatpanelet skal prøve at svare på. Er du til Folkemødet og interesserer dig for byudvikling og byplanlægning, så er dette arrangement værd at deltage i.

 

   Panelet består af:

  • Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune 
  • Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg, Vejle Kommune 
  • Ellen Højgaard Jensen, direktør for Dansk Byplanlaboratorium 
  • Jan Ove Petersen, projektleder i Esbjerg Kommune + medlem af bestyrelsen for FAOD 
  • Lisa Marie de Linde, bestyrelsesmedlem Byggeselskab Mogens de Linde A/S

   Moderator: Frederik Buhl Kristensen, journalist, Politikken Byrum

 

   Praktisk information

   TID

   14. juni 2019 kl. 13.30 - 14.30

   STED 

   Akademikernes Hus - K7
   K - Kirkepladsen
   3770 Allinge
   Bornholm