"Vi købte det egentlig som en investering – men nu vil vi ikke sælge ..."

Dato30. marts 2020
Type
  • Artikler
Øer Maritime
Øer Maritime
Dato30. marts 2020
Type
  • Artikler

Sommerhussæsonen er lige på trapperne, og i den anledning har vi taget en snak med nogle af dem, der har købt feriebolig i Øer Maritime Ferieby. Byggeselskab Mogens de Linde overtog den lukningstruede ferieby på Djursland i 2005, og siden har en lang række tiltag fået det fornyede ferieparadis til at blomstre op. Gennem årene har vi overdraget nøgler til mange glade købere – for eksempel Jesper Pelck, som egentlig slet ikke var interesseret i at blive sommerhusejer ...

Ved den franske riviera lidt vest for Saint-Tropez ligger den idylliske havneby Port Grimaud. Her var en stadsingeniør fra Ebeltoft Kommune på ferie i af 1980'erne, og med sig hjem havde han idéen til et nyt ferieparadis på Djurslands sydkyst – en fredfyldt lagune med lystbådehavn og syv broforbundne øer. Arkitekterne FRIIS & MOLTKE fik til opgave at virkeliggøre visionen på den naturskønne beliggenhed, hvor der hidtil havde været et Klondike-agtigt sommerhusområde med skramlede bebyggelser.

Port GrimaudPort Grimaud
Port GrimaudPort Grimaud

Øer Maritime Ferieby var oprindeligt tænkt som almene ferieboliger, hvor det skulle være muligt for virksomheder at købe et hus og bruge det som personalegode. Desværre kom kartoffelkuren i vejen for salget, og projektet kom fra land med en anstrengt økonomi. Selvom Øer Maritime Ferieby hurtigt blev populær på udlejningsmarkedet, var den hårde start en klods om benet, og til sidst var der hverken penge til vedligeholdelse eller videreudvikling. I 2005 overtog Byggeselskab Mogens de Linde projektet og påbegyndte en genrejsning af det falmede ferieparadis.

Min kone havde engang sine kolleger med derop, og de faldt helt bagover – pludselig forstod de bedre, hvorfor vi tager derop så titJesper Pelck, ejer af sommerhus i Øer Maritime
Øer Maritime
luftfoto 33 Øer Maritime Ferieby 33 Øer Maritime FeriebyØer Maritime luftfoto 33 Øer Maritime Ferieby 33 Øer Maritime Ferieby
Livskvalitet for alle pengene

Alle husene er blevet restaureret udvendigt med blandt andet ny træbeklædning og nye vinduer. Feriebyens kanaler er blevet renset og udvidet, der er etableret bådebroer og mole, og på Torvet er de tidligere butikslokaler omdannet til 22 moderne og attraktive ferieboliger. Desuden er der kommet restaurant, købmand, en ny svømmehal og et hav af andre aktiviteter og faciliteter – alt sammen til stor glæde for Jesper Pelck og familien, der til daglig bor i Jelling.

"Min kone havde engang sine kolleger med derop, og de faldt helt bagover – pludselig forstod de bedre, hvorfor vi tager derop så tit. Vi bruger det i weekender, i påsken og i sommerferien. Det er helt fantastisk," siger Jesper Pelck og fortæller, at hans svigerforældre længe har haft sommerhus og sejlbåd i Øer Maritime Ferieby, og at familien derfor ofte har været på ferie her, inden de købte deres eget.

"Jeg var egentlig ikke interesseret i et sommerhus, for jeg gad ikke at ha' en ekstra have at passe. Men vi har seks børn, som altid har været glade for at komme i mine svigerforældres sommerhus. Vi var alle sammen faldet for området. Og så tænkte vi, det også kunne være en god investering. Så vi begyndte at kigge på mulighederne og endte altså med at købe noget, der ligger helt perfekt mod syd – uden have og med plads til at ha' en båd liggende. Der er fred og ro og vandudsigt. Det er vores fristed, hvor vi sammen kan nyde det simple liv," siger Jesper Pelck og tilføjer: "Vi købte det jo egentlig lidt som en investering, men nu vil vi ikke sælge. Vi er blevet alt for glade for det."

ØER MARITIME FERIEBY

Læs mere om Øer Maritime Ferieby

Relaterede artikler

Dato14. marts 2020
Type
  • Artikler
  • Lejernyt
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning ..."
Dato12. februar 2020
Type
  • Artikler
  • Lejernyt
"Det handler i bund og grund om fleksibilitet."