Den helt særlige feriebolig

Dato05. juni 2019
Type
  • Artikler
Øer Maritime
Øer Maritime
Dato05. juni 2019
Type
  • Artikler

Øer Maritime Ferieby fylder 30 år her i 2018. Over de seneste år er der kommet skred i salget af de spektakulære ferieboliger, men der er stadig mulighed for at købe en luksusbolig eller et håndværkertilbud og dermed få ejerskab af en ferieresidens tegnet af de ypperste arkitekter og placeret midt i skøn natur omgivet af vand.

Feriehuset har en særlig plads i danskernes hjerte. Vi bruger sommerhusene til at komme væk fra hverdagen og slappe af, at være sammen med familie og venner på en uformel måde og at komme tæt på naturen. Det er nogle af konklusionerne om sommerhuset i et forskningsprojekt udført af Center for Boligforskning.

Selve feriehuset kan have mange former, men i Øer ved Ebeltoft kan du erhverve dig en helt særlig feriebolig, der emmer af historie og samtidig byder på en helt unik beliggenhed, hvis lige ikke ses andre steder i Danmark.

Storslået projekt

Øer Maritime Ferieby er opført i 1988. Det var Ebeltoft Kommunes daværende stadsingeniør, Hans Henrik Hansen, der fik ideen til området under en ferie i Port Grimaud i Sydfrankrig.

Stadsingeniøren fik overbevist politikerne om at anlægge syv kunstige øer med 300 feriehuse, kanaler, havnebassin og anlægskajer i det efterladte ralværk på Ørekrogvejen syd for Ebeltoft. Byggeriet blev sat i gang i 1985 og tre år efter blev snoren klippet ved indvielsen af det spektakulære projekt.

Boligerne er tegnet af arkitektfirmaet Friis og Moltke, der har designet husene fra indre til ydre, mens kunstneren Emil Gregersen har udvalgt farverne, der differentierer husene fra hinanden.

Trods den gode idé kom projektet dårligt fra start. Den økonomiske afmatning i samfundet i slut firserne gjorde det nærmest umuligt at sælge de lækre ferieboliger. I 1993 blev bygningerne brugt af Røde kors til at huse flygtninge fra Bosnien og Kroatien. Fire år senere i 1997 overtogDanland den daglige drift for området. De kommende år gik feriebyen langsomt i forfald, men 2005 blev et skelsættende år for det prestigefyldte projekt. Det var året, hvor ejendomsudvikler Mogens de Linde fik øjnene op for området og overtog 90 procent af boligerne.

Respektfuldt opdateret

Byggeselskab Mogens de Linde faldt for den naturskønne beliggenhed og historien i området, og der er gjort en stor indsats for at bevare arkitekturen, visionerne og sjælen i forbindelse med renoveringen af området.

Alle husene er blevet renoveret udvendigt helt i tråd med arkitekterne Friis og Moltkes tanker for husene.

Husene har blandt andet fået ny træbeklædning, nye Velfac vinduer og nye døre, en finurlig detalje, der er bevaret, er koøjet i boligernes fordøre, der er med til at understrege det tætte tilhørsforhold til vandet. Der er også opført 22 nye huse, der bringer antallet af boliger op på 322, hvoraf blot 60 stadig har et til salg skilt i vinduet.

Ved indgangen til området er der opført en ny restaurant, hvor der langes god mad ud til gæster og beboere. Her finder du også den nye svømmehal, hvor du kan koble af de dage, hvor vejret ikke arter sig.

Et fællesskab

I et traditionelt sommerhusområde har du ikke nødvendigvis den store kontakt med naboerne. Det er anderledes i Øer, som bedst kan betegnes som en hyggelig feriekoloni.

Øer Maritime Ferieby er helt speciel, og man skal være interesseret i at være en del af det fantastiske fællesskab her. Til gengæld får man en plads i et trygt minisamfund med mange muligheder,« siger Brian Jørgensen, der står for at sælge boligerne for Byggeselskab Mogens de Linde.

Udover en feriebolig køber du også en andel i de mange faciliteter, der er i området. Til gengæld giver fællesskabet også mere frihed til ejerne. Det eneste vedligehold du skal sørge for, er at give boligen en klat maling hver fjerde eller femte år og pleje den lille have ved boligen. Alt andet sørger viceværterne for.

Både til vands og til lands er der rig mulighed for at få pulsen i vejret eller blot nyde naturen til fods. Øer ligger kort kørsel fra den historiske købstad Ebeltoft, der byder på museer, lækre restauranter og talrige arrangementer året igennem. Dagsturene kan gå til Djurs Sommerland, Ree Park eller nogle af de utallige andre seværdigheder i området.

Kan blive dit

Der er mulighed for at erhverve den totalt istandsatte bolig, der er renoveret fra indre til ydre, men du kan også købe det indvendige håndværkertilbud, hvor inventaret består af de originale møbler, designet af Friis og Moltke. Blandingen af boligtyper gør det muligt at finansiere et køb uden nødvendigvis at have en svulmende bankkonto. Samtidig er det også muligt at udleje ferieboligen og ad den vej skabe en bedre sammenhæng i boligøkonomien.

Du har også mulighed for at have din egen båd liggende få skridt fra hoveddøren.

Mange bruger muligheden for at have båd til at give en ekstra dimension til feriehuset. Så kan ungerne bo på båden, eller man kan have vennerne på besøg med mulighed for overnatning,« siger Brian Jørgensen.

Øer Maritime Ferieby blev etableret i 1988.

Byen består af syv øer omkranset af vand og ligger nær Ebeltoft.

Der er 322 ferieboliger.

Lystbådehavnen er adskilt fra Ebeltoft Vig med en sluse.

Feriebyen har købmand, sportshal, svømmehal, restaurant, legepladser og en række årlige arrangementer, eksempelvis fællesspisning, Skt Hans m.m.

ØER MARITIME FERIEBY

Læs mere om Øer Maritime Ferieby

Relaterede artikler

Dato02. oktober 2018
Type
  • Artikler
  • Projekter
Quintus Bastion
Dato02. juli 2018
Type
  • Artikler
  • Projekter
Jens Baggesens Vej projektet
Dato01. juli 2018
Type
  • Artikler
  • Projekter
Kuglegårdens næste kapitel