Lejlighederne på Mejerihøjen

Teglsten, terrazzo og egetræ er nogle af de kvalitetsbevidste materialevalg, som er med til at skabe en stemningsfuld ramme om bylivet på Mejerihøjen – 95 lejeboliger med 2, 3 eller 4 værelser plus altan/terrasse, fælles gårdhaver og et hyggeligt torv med café. De 95 lejligheder er fordelt på to karréer, der med sine karakteristiske takkede tage og gyldne muresten er med til at sætte en høj standard for den kommende udvikling i området på Katrinebjerg.

Inventar

Køkken og bad fra betroede producenter med sans for det gode håndværk.

Køkken og bad med plads til samvær

Lejlighederne på Mejerihøjen er indrettet med kvalitets køkkener fra INVITA, hvor funktionalitet og design er sat i højsædet. Køkkenernes udtryk kommer i form af en kombination af tre forskellige elementer; skabsfronte i en mørk sandgrå cover laminat, overskabe i fuldfineret natur eg og højtrykslaminat bordplade/stænkplade i stenlook. Under overskabene er der installeret spots for at skabe et optimalt lysforhold, når det arbejdes i køkkenet. Skuffetypen er model lux med fuld udtræk og soft-close. på underskabene er der monteret greb i antracit farvet stål.

I badeværelserne bliver man budt velkommen af en flot hvid corian vaskebordplade, underskabe i fuldfineret natur eg, Grohe armatur og hård hvidevarer fra Blomberg. Inventaret og badeværelsesmodulerne er leveret af INVITA og Ready Bathroom. Brusenichen er belagt med hvide natur klinker på væggene og lysegrå skiffer på gulvfladen.

Køkken i type 1 lejebolig

Lejlighederne er indrettet med et INVITA køkken hvor praktik og æstetik er i højsædet. Hvis et moderne køkken er tungen på vægtskålen i forhold til leje af ny lejlighed for dig, vil du ikke blive skuffet hvad angår form, farve og materiale i køkkenerne på Mejerihøjen.

Hårde hvidevarer fra Blomberg

Alle lejlighederne overtages med fuld hvidevarer sortiment, såsom køle- og fryseskab, opvaskemaskine, induktionskogeplader og ovn. Badeværelserne bliver udstyret med en vaskemaskine og tørretumbler af det tyske mærke Blomberg. Vaskemaskinen har en kapacitet på 8 kg, energiklasse A, 1400 omdrejninger og et lavt støjniveau. Den er indbygget med 15 programmer, touch display og mulighed for Bluetooth tilslutning. Tørretumbleren har en kapacitet på 7 kg, varmepumpe, energiklasse A++ samt et lavt støjniveau. Den har ligeledes 15 programmer, digitalt touch display og automatisk anti-krøl program.

Rummelige badeværelser til hverdagens behov

Materialerne

Gedigne materialer har været et nøgleord i opbygningen af Mejerihøjen, hvor det især har været vigtigt at kunne inkorporerer genbrugsmaterialer fra tidligere projekter, hvor det gav mening.

Egetræ, Terrazzo og Setta Mista

Valget af materialer har været af vital betydning i udviklingen af Mejerihøjen som projekt, og der er især blevet lagt fokus kvalitet og holdbarhed. Det er blevet til en enkel palette af materialer, bestående af egetræ, som benyttes i form af massive egetræsgulve i samtlige lejligheder, på trappeopgangenes gelænder og lejlighedernes hoveddøre. I trappeopgangene kan der opleves en flot hvid terrazzo belægning, som er med til at lysne og giver modspil til de varme nuancer egetræet bidrager med. Til bygningens facade er der blevet brugt en sten fra Strøjers Tegl ved navn Setta Mista, der med sit gyldne og varme udtryk er med til at karakterisere ejendommen.

Genbrug med historisk kontekst

​Når Mejerihøjens gårdrum og udearealer bliver opført i skrivende stund, er det med et særligt fokus på genanvendelse af byggematerialer fra Byggeselskab Mogens de Lindes ejendomme. I gårdmiljøet er der bl.a. blevet brugt genbrugs tømmer fra Øer Maritime Ferieby i Ebeltoft, til de private terrasser tilhørende stuelejlighederne. Derudover er der i alle opgangene blive lagt støbejernsfliser, fra Sukkerhustoften "Aarhus oliefabrik", som designelement. Gennemgående for alle udearealer er nordiske granit- og chaussesten, som er blevet samlet sammen gennem en årrække, fra Byggeselskab Mogens de Lindes mange historiske ejendomme.

Det er respekt for materialerne, at det bliver genbrugt,HENRIK SALSGAARD, PROJEKTLEDER HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE

Arkitekturen

Mejerihøjen er tegnet af arkitekterne AART architects og bygger på et ønske om ”at give noget tilbage til byen”

Varierende facader i gyldne nuancer

Mejerihøjen bygger på ønsket om ”at give noget tilbage til byen”. Et byggeri, der i sit udtryk og materialevalg beriger omgivelserne. De to gyldne karréer gør byen levende i øjenhøjde ved at give forbipasserende et glimt og en fornemmelse af liv. Det kommer blandt andet til udtryk i den varierende komposition af vinduer og altaner, der eksponerer bygningens indre liv mod Jens Baggesens Vej. Vel at mærke uden at gå på kompromis med privatlivet i lejlighederne, idet stueetagerne er hævet en halv etage over terræn for at modvirke indkigsgener.

Fokusset på liv og dynamik kommer også til udtryk i byggeriets varme nuancer og i dets spændingsfelt mellem tyngde og transparens. Sammen med opgangenes store glaspartier skaber kompositionen af vinduer en kontrast til teglstensfacadens tyngde, taktilitet og varme nuancer. De enkelte opgange er skiftevis 5 og 6 etager høje, og fremstår på den måde som en variation af byhuse der står skulder om skulder. Teglstensfacaden er desuden bearbejdet, så den skaber en terrasserende, reliefvirkning, der tilfører facaden liv og karakter og bidrager til at nedskalere bygningens skala. Facaden får på den måde en form for positiv eller menneskelig monumentalitet.

Interesseret? Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Området

Katrinebjerg-området består i dag af både studiemiljøer, familieboliger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner indenfor kort afstand.

LEJEBOLIG

Find din drømmebolig på Mejerihøjen

De i alt 95 nye lejeboliger på Mejerihøjen, dækker over 2, 3 og 4. værelses lejligheder, med plads til lidt af hvert.