Hent prospekt
Galleri
Plantegning
kort
Fuldskærm

Bemærk: Atriummet er tiltænkt som en mulig udvidelse for en domicil-lejer (en lejer).

En ikonisk design perle af Arne Jacobsen

Byggeselskab Mogens de Linde A/S er meget stolte af kunne udbyde et arkitektonisk domicil med udpræget funktionalisme, designet af Arne Jacobsen i 1934, til erhvervsudlejning. Arne Jacobsens hvide fabrik er et perfekt lejemål for den lejer, som drømmer om en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer. Bygningen begynder sit liv i 1913 som et mejeri, men blev i 1933 opkøbt med henblik på industrielt brug. Bygningen skulle udvides, og opgaven blev givet til arkitekt Arne Jacobsen, der tegnede en tre etagers hovedbygning samt en mellembygning, der skulle danne forbindelsesled mellem det nye og den gamle mejeribygning. I 1948-49 tegnede Arne Jacobsen atter en tilbygning bestående af seks etager, som blev opført bag den hvide fabriksbygning ud mod Hillerødsgade. Kantinen kom til at ligge på 6. sal, og det var til denne, at Arne Jacobsen tegnede den første udgave af den senere så berømte Myren stol.

Beliggenhed

Bygningen ligger på hjørnet af Nordre Fasanvej og Hillerødgade. Med sin placering på kanten af Indre København, er Arne Jacobsens hvide fabrik let tilgængelig med alle former for transport, herunder S-tog og Metro. Ejendommens postadresse er Frederiksberg og grænser op til Nørrebro. Begge kvarterer har udviklet sig til at være eftertragtede kontorbeliggenheder, blandt især kreative virksomheder.

Ankomst

Ankomst til ejendommen sker fra Nordre Fasanvej, hvor hovedindgangen også befinder sig. S-tog og Metro kan man nå inden for 5 minutters gang. I bil er der blot 5 minutters kørsel til Hillerødmotorvejen og 10 minutter til Rådhuspladsen. Parkeringspladser kan tillejes ved lejemålet til lejers kunder eller medarbejdere.

Ejendommen

Da Arne Jacobsen i sin tid blev valgt som arkitekt til byggeriet, var det ikke en tilfældighed. Den funktionalistiske bevægelse, som Arne Jacobsen var en af foregangsmændene for, passede på mange måder overens med det industrielle behov for enkelthed og effektivitet. Her skulle opføres en moderne industribygning til en virksomhed i stor vækst. I dag, ca. 80 år senere, fremstår huset i dets grundidé fortsat moderne. Alle rum er udført funktionsbestemte og ornamentik er reduceret til et minimum. Æstetikken er dog at finde til på alle niveauer, hele vejen fra facadernes præcise proportionering til den omhyggelige detaljering af selv de mindste bygningsdele. I 2021 igangsætter Byggeselskab Mogens de Linde istandsættelsen og udviklingen af den ikoniske industribygning. I fremtiden skal Arne Jacobsens ånd endnu en gang omfavne huset og dets mange muligheder. Ved at bevare de oprindelige forskelligartede karakterer af rum, såsom kontormiljøer, laboratorier, fabrikation og værksteder, bevares også stedets identitet, mens funktionerne kan ændres efter behov. Som eksempel kan tidligere fabrikationsarealer og værksteder danne smukke rammer for en mere uformel og tidssvarende arbejdsplads, hvor hierarkier er opløst og netværk er nøglen til succes.

Lejemål

Ejendommen istandsættes til moderne kontorejendom og udlejes herefter som samlet domicil bestående af ca. 12.718 m². Alternativt kan bygningen udlejes i fire forskellige enheder af hver ca. 3.343 m² (A), 1.666 m² (B), 2.746 m² (C) og 4.133 m² (D), som alle er forbundet. Kontakt os gerne for nærmere information på tlf. 86 16 57 00.

 • Pris / M²
  Kr. 1.491,-
 • Størrelse
  1.666 - 12.718 m²
 • Depositum
  6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Varme
  Betaling direkte til leverandør
 • Vand
  I henhold til måler
 • EL
  Betaling direkte til leverandør
 • Parkeringsmuligheder
  Kr. 1.000 stk. pr. måned + moms
 • Binding
  Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Overtagelse
  Efter nærmere aftale
 • Opsigelse
  6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Energimærke
  Under udarbejdelse
Kontakt vedr. Erhverv
Jacob Cailani Ladefoged
Udlejningschef

jcl@delinde.dk
86 16 57 00
28 69 25 65
Kontakt os idag