Krudtløbsvej
Quintus Bastion

1788
Vi har brugt meget krudt på at skabe et unikt byrum

Hver morgen og aften siden 1788 har der lydt en salut fra kanonerne ovre på Batteriet Sixtus. Og mens nogle går på Noma, sidder andre på kajen med en picnickurv. Holmen er på mange måder et særpræget område. Her er man omringet af vand, grønne oaser og stednavne som Søminegraven og Krudtkøbsvej, der afslører, at Quintus Bastion førhen blev brugt til militære formål. Nu om dage er her helt utroligt fredeligt. Forvandlingen fra søværn og krudtlaboratorium til rekreativt byrum med moderne boliger og erhverv er sket med en enorm respekt for områdets historie. Vi har pillet ned, genbrugt og bygget op - bevaret det bevaringsværdige og håndplukket de materialer, der får det bedste frem i hver eneste bygning.

Nyholm 1920. I baggrund til højre Quintus og Luftmarinestationen.Nyholm 1920. I baggrund til højre Quintus og Luftmarinestationen.

Quintus Bastion, er et mageløst miks af husbåde, hverdagsliv, virksomheder, kreativitet, krudt og kugler. Stedet har sin helt egen stemning, som vi har arbejdet på at fremhæve siden 1997, hvor Byggeselskab Mogens de Linde købte området af Forsvaret. Året forinden var Holmen lige blevet åbent for civile, og Quintus Bastion var præget af søværnets maskinehaller, magasinbygninger og træbarakker, som i dag er restaureret og omdannet til enestående lejemål - og som i vores optik stadig har Københavns ultimativt bedste beliggenhed.

... vi har bevaret det bevaringsværdige og håndplukket de materialer, der får det bedste frem i hver eneste bygning.

ARTIKLER OM QUINTUS BASTION

"Næstefter Forsvaret, er vi dem der har været på Holmen længst."
Læs Artikel
Gå ombord i historien
Læs artikel