Europcar i nye omgivelser

Dato05. maj 2018
Type
  • Lejernyt
Dato05. maj 2018
Type
  • Lejernyt

Med deres genkendelige grønne og gule logo samt teksten ”Moving your way” har du uden tvivl set deres udlejningsbiler i bybilledet… for Europcar er Danmarks og Europas største biludlejningsfirma, som har eksisteret siden 1954. 

Én Folkevogn var startskuddet på det nu 64 år erfarne foretagende, som i marts 2018 flyttede ind i Byggeselskab Mogens de Lindes ejendom på Jens Baggesens Vej 90N. Med en medarbejder stab på 350 mennesker, samt en kapacitet på 7000 udlejningsbiler i Danmark, er der her tale om en virksomhed der er vokset en del siden 1954.

1000 m2 lejemål med perfekt lokation

Jagten på det perfekte lejemål gik i gang og skulle opfylde følgende krav:

Omkring 1000 m2

God infrastruktur både i forhold til offentlig transport, men også hurtig adgang til motorvejen

Ligge belejligt og let fremkommeligt for eksisterende medarbejdere i Århus.

Morten Brødbæk Sørensen, CFO for Europcar, fortæller at ønsket med det nye domicil var at give Europcar deres egen profil. Europcar ønskede derfor ikke et lejemål i et glaspalads eller en nyopført betonbygning på havnen: ”Og så kom det her lejemål op. Vi tog kontakt til Jacob Cailani, som vi kendte i forvejen fra vores lejemål på Sumatravej” siger Morten Sørensen.

Lejemålet der opfyldte behovene

Et opkald og en fremvisning senere, så Morten Sørensen og Europcar mulighederne for dette lejemål. Tjeklisten med både beliggenhed og kapacitet kunne krydses af og samarbejdet begyndte. Morten Sørensen var især betaget af de mange muligheder der bød sig ved lejemålet: ”Vi kunne få lejemålet stort set som vi ville have det, fordi alt det indvendige skulle istandsættes”. En væsentlig del af Byggeselskab Mogens de Lindes virke er, at være i tæt dialog med sine lejere og derved opfylde både ønsker og behov indenfor de rammer som et lejemål nu engang har. I Europcar’s tidligere hovedkontor har afdelingerne være separeret og kommunikationen imellem afdelingerne har været meget sparsom. Derfor var det et stort ønske at lykkedes med et fælles arbejdsmiljø, hvor afdelingerne er mere smeltet sammen. Byggeselskab Mogens de Linde indfriede dette ønske ved at indsætte en intern trappe midt i kontorbygningen, således etagerne imellem hænger bedre sammen som en fælles enhed.

Det endelige resultat

”Vi er super glade og stolte af lejemålet og har haft flere besøgende, som alle har kommenteret på hvor lækkert og lyst her er og hvor flotte gulvene er” udtaler Morten Sørensen om det endelige resultat af lejemålet.

I løbet af processen har Europcar haft kontakt med Jonas Wissendorf Møller fra Byggeselskab Mogens de Linde og samarbejdet har ifølge Morten Sørensen været professionelt og fungeret rigtig godt. Blandt andet har der været opdateringer på fremgangen i lejemålet i form af billeddokumentation, som kan ses i galleriet øverst på siden.

Jeg synes I gør noget godt. I tager ikke bare standard løsninger, men prøver at lave et look, der har noget kant.. vi vil til hver en tid anbefale jer, når muligheden byder sig.Morten Brødbæk Sørensen - CFO Europcar
Den gode omtale

Det fremgår tydeligt under samtalen med Morten Sørensen, at han er positivt stemt overfor Byggeselskab Mogens de Lindes arbejde. ”Jeg synes I gør noget godt. I tager ikke bare standard løsninger, men prøver at lave et look, der har noget kant”.

Et eksempel herpå er de gamle vinduer som er integreret indvendigt i lejemålet hos Europcar, hvilke pryder kontoret og skaber et helt utroligt lysindfald. Vinduerne stammer fra et kommende projekt på Ingerslev Boulevard, som Byggeselskab Mogens de Linde har i støbeskeen, hvor det var nødvendigt at skifte de gamle vinduer. I stedet for at smide de gamle charmerende vinduer ud, er vinduerne genanvendt indvendigt i lejemålet hos Europcar for at skabe ekstra lysindfald og give lejemålet karakter og charme. Netop den vinkel som adskiller Byggeselskab Mogens de Linde fra de fleste konkurrenter… At kunne se og få øje på detaljer og samtidig integrere disse i løbet af istandsættelsesperioden til glæde for både ejer og lejer. 

OM EJENDOMMEN

Læs mere om det gamle Centralmejeri på Jens Baggesens Vej