Kannikegården: En klassisk Aarhus bygning i nye gamle farver

Dato16. november 2023
Type
  • Artikler
  • Projekter
Dato16. november 2023
Type
  • Artikler
  • Projekter

Beliggende ved skæringspunktet mellem Aarhus' ældste gader, har Kannikegården i århundreder været et historisk anker punkt i Aarhus midtby. Selv med en fortid fyldt med skiftende ejere, har Kannikegården bevaret sin autentiske karakter. Og nu takket være en nylig renovering, hvor bygningen er blevet malet i en ny farve, en fortolkning på de gamle tegninger lavet af arkitekt Hack Kampmann, er den ikoniske bygning tættere på sit oprindelige udseende end nogensinde før. 

Kannikegården, som er opført i 1700-tallet og forsynet med tårnkarnappen i 1908 af den anerkendte arkitekt Hack Kampmann, bærer præg af tidens skiftende anvendelser. Kampmanns indflydelse strækker sig også til mange andre store arkitektoniske projekter bl.a. Aarhus Teater, en institution, der udstråler elegance og klassisk arkitektur. Hans design til teaterbygningen kombinerer storslåede detaljer med en tidløs facade, hvilket skaber et ikonisk vartegn for Aarhus og et kulturelt samlingspunkt. 

Selvom Kannikegården ikke er så velkendt som Aarhus Teater, er det en perle, der bærer Kampmanns arkitektoniske signatur ligesom Aarhus Teater. Kampmanns karakteristiske touch er indgraveret i facaden med det danske rigsvåben, elegant placeret under det flotte karnapvindue. Oprindeligt med butiksvinduer i facaden, afslører bygningen sin handelshistorie, der inkluderede et væld af erhverv som delikatesseforretning, skomagerbutik, og møbelsnedker.

Den seneste restaurering af Kannikegården er ikke blot en farverig genoplivning af dens historie, men også en hyldest til Hack Kampmanns arkitektoniske arv. Med nye billeder og de gamle tegninger kan man se Kannikegårdens tidløse charme, hvor fortidens ånd og nutidens æstetik forenes efter en grundig renovering af bygningen.

Se videoen nedenfor og hør om renoveringen af Kannikegården.