Lækker 3-værelses lejlighed ved Ryomgård Station

Boliglejemålet er beliggende på Jernbanegade 14 B i Ryomgård. 

Lejemålet er placeret i en del af stationsbygningen med øvrige boliglejemål og kontorvirksomhed. Indenfor 200 meter findes frisør, rækkehuse og lægehus på samme gade. I forlængelse af stationen er byens gamle vartegn; Vandtårnet. Gode p-forhold forefindes ved lejemålet, idet der er parkeringsplads for lejemålets beboere. Ydermere er de offentlige transportforhold særdeles gode, idet bus og kommende letbane begge ”kører lige til døren”. 

Lejligheden har 3 værelser, eget bad, toilet og køkken. Lejemålet nymales, rengøres og alle trægulve afslibes og nylakeres inden ny lejers overtagelse. Vi glæder os til at byde dig velkommen i Ryomgård.

Jernbanegade 14B, 8550 Ryomgård

Lejevilkår

  • 120 m²
  • 6.100 kr./md.
  • Svarende til 3 mdr. leje + 3 mdr. forudbetalt leje
  • 900 kr. a conto per måned
  • Koldt vand inklusiv
  • Efter forbrug
  • Ja
  • Efter nærmere aftale
  • F

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Jernbanegade
12-16 m.fl.
Ryomgård Station

1877
Djurslands knudepunkt for gods og handel

i 1973 blev det besluttet at der skulle anlægges en 64 km lang jernbane i mellem Randers og Grenå. . Med kun 30. min. kørsel fra Århus er Ryomgård for mange at betragte som Djurslands centrum. I Randers havde man nemlig problemer med at Randers Fjord ofte frøs til i de kolde vintre, og da man endnu ikke havde opfundet en effektiv isbryder, var hele byen afskåret fra søhandel. Havnen i Grenå havde derimod ingen problemer med frost i havnen, og var derfor et oplagt valg for en jernbane. Aarhusianerne så på dette med stor nervøsitet, og besluttede derfor hurtigt at der skulle skabes en 40 km lang jernbane fra Aarhus til Ryomgård på den kommende Grenåbane. De to jernbaner blev drevet privat under navnet 'Østjydske Jernbane'.

Foto af Ryomgård Station ca. 1890. Kilde: Djurslands Jernbanemuseum.Foto af Ryomgård Station ca. 1890. Kilde: Djurslands Jernbanemuseum.

Blot 3 år senere åbnede strækningen Randers-Grenå og året efter, 1877 indviede man Ryomgård Station samt ruten mellem Aarhus og Ryomgård. Med et blev Ryomgård et knudepunkt for handel og god til Randers og Aarhus. Og det var der taget højde for. Stationsbygningen var blevet bygget større end hvad normalen var på Djursland. I stationsbygningen havde man endvidere fået plads til kontorer, postlokaler og en restaurant hvor de sultne rejsende kunne få bugt med deres sult. Ryomgård fik også et pakhus samt en tosporet remise, der lå syd på hovedsporene. Ved vestenden af stationsbygningen blev der opført et vandtårn. Elektricitet var endnu ikke blevet opfundet, så vandet i tårnet blev pumpet op ved hjælp af vindmøllekraft.

Det gamle vandtårn er stadig at finde ved stationen.
Det gamle vandtårn er stadig at finde ved stationen.
Det gamle vandtårn er stadig at finde ved stationen.

Der var store forventninger til at byen omkring Ryomgård Station hurtigt ville vokse sig stor med etableringen af den nye handelskanal. Men så nemt gik det desværre ikke for sig. Byens velhaver H. Mourier-Petersen, som ejede største delen af grundene i byen, nægtede at udstykke til boligbyggeri.

... jeg vil ikke se et fattigkvarter vokse op nær min gårdH. MOURIER PETERSEN, EJER AF GAMMEL RYOMGÅRD

Der blev derfor kun opført få huse, et andelsmejeri og en lille kro. I 1903 afgik Mourier-Petersen ved døde, og den nye ejer af Gammel Ryomgård, hofjægermester Holten Carstenskjold, havde heldigvis helt andre visioner med byen. Der opstod et byggeboom, hvor der blev opført flere forretninger og boliger. Et lille hotel ved navn Elles åbnede (senere Ryomgård Hotel) for at byde flere udefrakommende velkommen til byen.

I dag emmer Ryomgård Station stadig af liv og aktiviteter. I en radius af 250 meter findes frisør, genbrugsforretning og lægehus på Jernbanegade og i forlængelse af stationen ligger desuden byens gamle vartegn: Vandtårnet. Herudover forefindes boliglejemål, rækkehuse og villaer på Jernbanegade. De offentlige transportforhold til og fra lejemålet er gode, både med bus og i særdeleshed med tog via Århus-Grenå, som begge kører lige til døren. Byggeselskab Mogens de Linde kan tilbyde boliglejemål og erhvervslejemål i og omkring stationsbygningen og de omkringliggende huse langs jernbanesporet. Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Om Ejendommen
Prospekt