Øer Maritime Feriebys historie

Øer Maritime Feriebys historie

I årene 1935 til 1974 udgravede Århus Sten- og Gruskompagni grus, ral og sten fra arealerne, som i dag udgør Øer Maritime Ferieby. I årene derefter blev området taget i brug som et sommerhusområde i”klondike” stil med skramlede bebyggelser. Under en ferie i Port Grimaud tæt på Saint Tropez i Sydfrankrig,fik en tidligere stadsingeniør ved Ebeltoft Kommune ideen til Øer Maritime Ferieby, og beliggenheden i detidligere udgravninger var på alle måder helt perfekt.
I 1985 gik arkitekterne Friis & Moltke og entreprenør Ejner Mikkelsen fra Århus i gang med det enorme ogfuldstændig enestående projekt med 300 ferieboliger fordelt på syv øer i en fredfyldt lagune. Tanken var, atferieboligerne var almene, men at private firmaer også skulle købe ferieboliger til brug for firmaernesmedarbejdere. Desværre kom ”kartoffelkuren” i vejen for salget. Danland forestod sideløbende udlejningenaf sommerhusene i Øer Maritime Ferieby, som hurtigt blev et populært feriested for private i heleSkandinavien.
Den anstrengte økonomi fra projektets start fulgte dog imidlertid med, og da der ikke var midler til atvidereføre projektet, forestod Byggeselskab Mogens de Linde i 2005 genrejsningen af Øer MaritimeFerieby. Konceptet blev herefter ændret, og Øer Maritime Ferieby udviklede sig til et sommerhusområde,hvor private kunne købe sit eget spændende sommerhus lige ud til vandet.
Byggeselskab Mogens de Linde har lige siden foretaget store investeringer i Øer Maritime Ferieby. Alle husehar fået ny træbeklædning, nye Velfac vinduer samt døre. En ny svømmehal og en ny restaurant er opført,ligesom 22 nye torvehuse, en ny legeplads er kommet til. Endeligt indbyder vandet, naturen og to storemoler samt udgravning af kanalerne til sejlads, kano & kajak, ligesom nye broer og bådpladser er bygget til.

Kunst i Øer Maritime Ferieby

Udover at nyde de smukke omgivelser i og omkring Øer Maritime Ferieby i Ebeltoft kan du udforske de smukke og lokale kunstneriske indslag. Nogle er støttet af Statens Kunstfond, som sikrer besøgende kunstnerisk kvalitet og formidling.
Kunstneren Emil Gregersen har forestået udsmykningen af Øer Maritime Ferieby, og med samspillet og naturen for øje, har han nøje udtænkt en plan for sommerhusenes farvesammensætning. Ved indvielsen af Øer Maritime Ferieby i 1988 skænkedes Øer Maritime Ferieby skulpturen ”Søstjernen” af billedhugger Erik Heide.


Kontakt os
Kontakt os gerne på tlf. 86 16 57 00 for en besigtigelse i et af vore udstillingshuse