Klassisk kontorlejemål i historisk ejendom

På Venstre Ringgade i Aarhus N, tilbyder Byggeselskab Mogens de Linde et lyst og funktionelt kontorlejemål fordelt på tre etager. Lejemålet er en del af Ringgade Centret, og er den oprindelige administrationsbygning til de Forenede Mejerier, som i årene 1955-1958 forsynede både aarhusianerne og de amerikanske tropper i Vesttyskland med mælk. I dag produceres der ikke længere mælk på adressen, idet det gamle mejeri er omdannet til kontorformål samt beboelse.

Området

Ringgade Centret er særdeles centralt placeret ved Aarhus’ mest befærdede færdselsåre, Vestre Ringgade, som udgør en del af det centrale indre ringgadesystem omkring Aarhus bymidte. Mere end 30.000 biler passerer dagligt Ringgade Centret. Ejendommen er beliggende i et erhvervs- og kulturelt orienteret byområde, der rummer erhvervsvirksomheder, Storcenter Nord, Aarhus Universitet, Handelshøjskolen og Forskerparken foruden privat beboelse. Parkeringspladser kan tillejes lejemålet, alle med adgang fra Jens Baggesens Vej og Hangøvej. Fra lejemålet er der kort afstand til bymidten og let adgang til alle udfaldsvejene samt motorveje, ligesom der er bybusforbindelser og letbane indenfor gåafstand.

Ejendommen

Ringgade Centret er opført som fem forskellige bygningsafsnit, der alle er placeret i facadelinjen mod Ringgaden. I arkitektonisk henseende fremtræder de som en harmonisk helhed med ens facadefarve. Bygningerne er opmuret i danske teglsten, ligesom byggeriet iøvrigt er udført under anvendelse af naturlige materialer. Parkeringsarealer er placeret langs bygningernes anden facade mod Jens Baggesens Vej, hvor der i øjeblikket opføres en ny parkeringskælder samt boliglejemål.

Lejemålet

Lejemålet overtages delvist istandsat og består af i alt 747 m² fordelt på tre etager, heraf stuen 252 m², 1. sal 247,5 m² og 2. sal 247,5 m². Lejemålet entreres fra p-pladsområde på Venstre Ringgade via egen hovedindgang. Indvendigt byder stueplan på et åbent kontormiljø, frokoststue, mødelokale, toilet samt depotrum. 1. og 2. sal er indrettet med celle kontorer, toiletter, depot/printerrum og mødelokaler. Adgang til 1. og 2. sal sker via. flisebelagt vindeltrappe, som er centralt placeret i ejendommen.

Lejemålet er TIDSBEGRÆNSET til 2025 og kan overtages fra 1. juni 2022 efter nærmere aftale.

Vestre Ringgade 61, 8200 Aarhus N

Lejevilkår

 • 747 m²
 • 825 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 135 kr./m² per år + moms
 • 60 kr./m² per år + moms
 • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
 • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
 • 800 kr./stk. per måned + moms
 • Lejemålet er tidsbegrænset
 • Fra 1. juni 2022 efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
 • D

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Ringgade Centret
Jens Baggesens Vej
88-90A m.fl, Aarhus

1955
Et hypermoderne mejerikompleks

Jens Baggesens Vej ligger i den sydlige ende af Christiansbjerg – et navn, som området officielt har haft siden slutningen af 1800-tallet. I starten af 1900-tallet begynder Aarhus at vokse, og byen breder sig ud mod de omkringliggende forstæder. Flere boligkvarterer rundt om den gamle by skyder frem, ligesom erhverv og industri finder vej til det nye kvarter. I 1920’erne og 1930’erne anlægges Ringgaden – den skal både forbinde byens ydre dele med hinanden og lede landevejstrafikken uden om byen, men det gør det også attraktivt og praktisk at drive virksomhed i nærheden.

I området omkring Jens Baggesens Vej spirer der gennem årene meget forskellig industri op. I slutningen af 1950’erne flytter Tage Vanggaard sin blomstrende kjoleproduktion fra Jægergårdsgade til en nyopført fabrik på hjørnet af Vestre Ringgade og Paludan Müllers Vej. Her vokser produktionen, så han i 1970’erne kan kalde sig indehaver af Danmarks største kjolefabrik. Også pålægsfabrikken Defco, der gennem årtier har leveret rullepølse, roastbeef og andet kødpålæg til madpakker og frokostborde, holder til i området – nærmere bestemt på Helsingforsgade.

Sidst, men ikke mindst opførte de Forenede Mejerier i årene 1955-1958 et kæmpe mejeri som forsynede både aarhusianerne og de amerikanske tropper i Vesttyskland med mælk. Den store produktionshal og administrationsbygningen ligger der stadig og danner Ringgade Centret. Når man træner i det store fitnesscenter – som nu ligger i den forhenværende produktionshal – står man faktisk midt i et stykke aarhusiansk mejerihistorie. I dag er samtlige bygninger udlejet til forskellige typer af erhverv.

Foto af mejeribygning i 1990Foto af mejeribygning i 1990
Den charmerende lyseblå industribygning fra mejeriets tid står der stadig i dag, hvor den forbinder de to tilbyggede blå huse og den gamle mejerihal.
Den charmerende lyseblå industribygning fra mejeriets tid står der stadig i dag, hvor den forbinder de to tilbyggede blå huse og den gamle mejerihal.
Den charmerende lyseblå industribygning fra mejeriets tid står der stadig i dag, hvor den forbinder de to tilbyggede blå huse og den gamle mejerihal.

artikler om ringgade centret

Boligprojekt i det gamle centralmejeri
læs artikel
Europcar i nye omgivelser
Læs artikel
Aarhus firma gentænker pop-uppen
LÆS ARTIKEL
Om Ejendommen
Prospekt