Et historisk erhvervslejemål skabt af Arne Jacobsen

Byggeselskab Mogens de Linde A/S er meget stolte af at kunne udbyde "Tårnet" i Jacobsens Hvide Fabrik til erhvervsudlejning. Den unikke bygning er fra 1951 og er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen for Danmarks største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk. Med respekt for arkitekturen og historien vil ejendommen nu gennemgå en gennemgribende restaurering, så nye lejere kan flytte ind i det gamle Novo-domicil. Ejendommen vil stå klar til overtagelse senest første halvår 2023.

Historien

Da Novo Nordisk i 1932 skulle rykke til Frederiksberg blev det den dengang unge arkitekt Arne Jacobsen, der fik til opgave at stå for opførelsen af det nye fabriksanlæg. Bygningens rene linjer afspejler husets funktionskrav om renlighed og sikkerhed. Arne Jacobsen fungerede som husarkitekt for Novo frem til sin død i 1971, og designede bl.a. Myren stolen til kantinen på 6.sal i "Tårnet".

Området

Ejendommen ligger på hjørnet af Nordre Fasanvej og Hillerødgade. Jacobsens Hvide Fabrik er let tilgængelig med alle former for transport. Området har udviklet sig med eftertragtede kontorer og forretninger, blandt især kreative virksomheder. Nørrebro Station (S-tog og Metro) kan man nå på 5 minutters gang. I bil er der blot 5 minutter til Hillerødmotorvejen og 10 minutter til Rådhuspladsen. Der etableres cirka 100 parkeringspladser ved ejendommen.

Ejendommen

Jacobsens Hvide Fabrik består af de fire oprindelige fabriksbygninger: "Mejeriet", "Sporvognen", "Laboratoriet" og "Tårnet".

I 2021 igangsætter Byggeselskab Mogens de Linde istandsættelsen og udviklingen af Tårnet. Arne Jacobsen tegnede i perioden 1948-49 den 6-etagers høje bygning, der i 1949-51 blev opført bag den hvide fabriksbygning ud mod Hillerødgade. Kantinen kom til at ligge på 6. sal, og det var til denne, at Arne Jacobsen tegnede den første udgave af den senere så berømte Myren stol. Ejendommen istandsættes til moderne kontorlejemål med fritlagt beton, lyse kontorer og mødelokaler, og så tilføjes en ekstra etage med tagpavillion. Der skabes åbne, grønne udearealer, vi udgraver rundt om bygningerne, så de tidligere kælderarealer bliver til lyse og attraktive parterreniveauer.

Lejemålet

Lejemålet overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer. Tårnet er velegnet til kontor og består af cirka 4.161 m² fordelt på 8 plan respektivt parterre (525 m²), stueplan (526 m²), 1. sal (534 m²), 2. sal (534 m²), 3. sal (539 m²), 4. sal (539 m²), 5. sal (539 m²) og 6. sal (425 m²). Alle etage kan indrettes efter aftale. Atriumbygning etableres ikke medmindre der bliver tale om en domicillejer.

Nordre Fasanvej 215, 2000 Frederiksberg

Lejevilkår

 • 4.161 m²
 • Kontakt os for nærmere info
 • 250 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Nordre Fasanvej 215, Frederiksberg

1913
En funktionalistisk genistreg af en ung Arne Jacobsen

Jacobsens Hvide Fabrik - et arkitektonisk domicil med udpræget funktionalisme, designet af Arne Jacobsen i 1934. Arne Jacobsens Hvide Fabrik er et perfekt lejemål for den erhvervslejer, som drømmer om en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer.

Kantinen hvortil Arne Jacobsen tegnede den klassiske design stol MyrenKantinen hvortil Arne Jacobsen tegnede den klassiske design stol Myren

Bygningen begynder sit liv i 1913 som et mejeri, men blev i 1933 opkøbt med henblik på industrielt brug. Bygningen skulle udvides, og opgaven blev givet til arkitekt Arne Jacobsen, der tegnede en tre etagers hovedbygning samt en mellembygning, der skulle danne forbindelsesled mellem det nye og den gamle mejeribygning. I 1948-49 tegnede Arne Jacobsen atter en tilbygning bestående af seks etager, som blev opført bag den hvide fabriksbygning ud mod Hillerødsgade. Kantinen kom til at ligge på 6. sal, og det var til denne, at Arne Jacobsen tegnede den første udgave af den senere så berømte Myren stol.

artikel

Arne Jacobsens ånd skal leve videre på Nordre Fasanvej

Læs artiklen om denne designperles historie og vores visioner for den kommende ombygning.

Om Ejendommen
Prospekt