Genindvielse af en 270 år gammel industrihistorie

Før ombygning

Byggeselskab Mogens de Linde A/S er stolt over at kunne præsentere "Staldlængen" i Bryggergården til erhvervsudlejning. Denne charmerende industriejendom er en af kronjuvelerne i dansk industrihistorie og er samtidig et af de få tilbageværende og unikke industrikomplekser. Med sig, bærer ejendommen en 270 år lang og ikke mindst særlig historie. Bryggergården ligger ved Amager Strandvej ned til Øresund med en yderst central beliggenhed i området tæt på Kastrup lystbådhavn.

Området

Bryggergårdens centrale placering i det nye internationale udviklingsområde huser bl.a. Ferrings nye hovedkvarter tegnet af Norman Fosters tegnestue, Den Blå Planet og Scandic. Ligeledes tegnes området også af Københavns Lufthavn, der ligger få kilometer væk. Området er derfor i rivende vækst og der er store visioner for området, der er blevet til i samspil mellem områdets aktører. Der er særdeles gode tilkørselsforhold fra indfaldsveje samt motorveje til og fra København fra både Malmø og motorring 3. Endvidere ligger Kastrup Metro station blot et stenkast væk ligesom Amager Strandvej byder på busforbindelser. Derudover kan man gå til Kastrup lufthavn på 10 min, en effektiv port til det internationale miljø og forretningsforbindelser. P-pladser kan tillejes direkte ved lejemålet.

Ejendommen

Bryggergården er oprindeligt opført i 1747 af Jacob Fortling og er gennem årene blevet udbygget og ombygget adskillelige gange. Ejendommen og området, der også var kendt som Kastrup værk, har tidligere været betydeligt større, men er nu reduceret til sine oprindelige bygninger, der er fredet. Staldlængen langs sydsiden er en tilbygning til Bryggergården, som blev opført i 1842 i hvidkalkede sten med en sorttjæret sokkel. Bygningens tag er belagt med eternitskifer, og i forbindelse med renoveringen tilføjes og udskiftes nye ovenlysvinduer. Langs den sydlige facade ses en række træporte som renoveres tilbage til sin originale stand. Indvendigt bliver der tilbygget en tagetage, hvor der tidligere har været høloft. Både stueetage og tagetagen istandsættes med tydelige spær for at fastholde charmen i den gamle staldbygning.

Lejemålet

Staldlængen i Bryggergården står foran en totalrenovering, hvor ny lejer delvist kan få medindflydelse på endelig indretning. Istandsættelsen forventes færdiggjort til sommeren 2022. Den nyetablerede tagetage indrettes til kontor med en åben disponering, så det samlede tagrum kan opleves. Stueetagen indrettes med nyt køkken og toiletfaciliteter, samt ny trappe til tagetagen. Anvendelsesmulighederne er utallige, og kan huse f.eks. kreative værksteder, restauration, wellness, showroom, hotel og konference samt øvrige erhverv og kontorer. Staldlængen udlejes som et samlet domicil bestående af 1.009 m². Alternativt kan bygningen udlejes i to enheder bestående af 544 m² (vest-fløjen) og 465 m² (øst-fløjen).

Før ombygningFør ombygning
Det fremtidige forholdDet fremtidige forhold
Fremtidige forholdFremtidige forhold
Fremtidige forholdFremtidige forhold

Bryggergården 4-12, 2770 Kastrup

Lejevilkår

 • Fra 465 til 1.009 m²
 • Fra 1.500 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 171 kr./m² per år + moms
 • 70 kr./m² per år + moms
 • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
 • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 - 10 år, efter aftale
 • Fra sommeren 2022 eller efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
 • E

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Bryggergården 1-25
Bryggergården

1747
270 års industrihistorie i Kastrup på Bryggergården

Det historiske bygningsværk ”Bryggergården” er en særegen perle lige midt i det spændende udviklingsområde ved Den Blå Planet og udviklingsområdet Scanport.

Bryggergården har en 270 år lang historie. I 1747 fik den tyske håndværker, hofstenhugger og senere hofbygmester, Jacob Fortling, kongeligt privilegium på at bryde kalk på Saltholm. Han valgte i første omgang at få kalken bragt ind til kalkbrænderiet på Christianshavn. Men i 1749 fik han ret til at anlægge et kalkbrænderi og en havn ved Kastrup Knæ. Det blev i 1752 udvidet med et teglværk og i 1755 med en stengods- og fajancefabrik. Samlet kaldes disse virksomheder Kastrup Værk. 

Kalk brænding frem til 1955
Kalk brænding frem til 1955

 Stengods-og fajanceproduktionen ophørte omkring 1800, men den oprindelige produktionsgren, kalkbrændingen, fortsatte indtil 1955. Råstoffet kalk blev fortsat hentet på Saltholm indtil 1930´erne. Gennem årene kom der nye virksomheder til Kastrup Værk f.eks. et bryggeri fra 1838. Dette har givet Kastrup Værk dets mere lokalkendte navn Bryggergården. Kastrup Værk blev fredet i 1971.

... et smukt eksempel på fortidens byggekunst.

Det oprindelige fabrikskompleks, en ca. 125 meter lang bygning med to portbygninger og gårdanlæg benyttes hovedsagelig til beboelse, mens en del andre bygninger mod syd er forsvundet og andre bygget til i 1800-tallet. I dag er det kun de oprindelige bygninger der står tilbage, og disse er tilmed blevet fredet i 1924. Vores interesse i området og bygningerne, stemmer overens med vores forkærlighed for at bevare den danske kulturarv. Bryggergården tilbyder unikke lejemål, efter endt istandsættelse, hvilket kendetegner de fleste af Byggeselskab Mogens de Lindes projekter.

Kongelejligheden
Kongelejligheden

“Kongelejligheden” på Bryggergården brugte Christian VII i forbindelse med jagt på Amager. Historierne fortæller at lejligheden var tilflugtssted for Struense og Caroline Mathildes affære. 

Lige siden vi overtog Bryggergården i april 2016, har det kriblet i fingrene for at komme i gang med at restaurere.KLAUS BENDIX POULSEN, DIREKTØR HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE

Bryggergården vil blive restaureret med respekt for dens oprindelige optegnelser til både beboelse og erhverv i samarbejde med ELGAARD ArchitectureØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S og Center for Bygningsbevaring. Med sine 5000 m2, kan bygningernes anvendelse blive til kreative værksteder, restauration, wellness, showroom, hotel og konference samt øvrigt erhverv og kontor.

artikler om bryggergården

Bryggergården første del: Historien byder på en kongelig affære og ...
Læs artikel
Bryggergården anden del: Hvis vægge kunne tale, ville Struensee ...
Læs artikel
Ny historisk perle i porteføljen
Læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt