En funktionalistisk perle af Arne Jacobsen

Byggeselskab Mogens de Linde A/S er meget stolte af at kunne udbyde "Sporvognen" i Jacobsens Hvide Fabrik til erhvervsudlejning. Den unikke ejendom er fra 1952 og er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen for Danmarks største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk. Med respekt for arkitekturen og historien vil ejendommen nu gennemgå en gennemgribende restaurering, så nye lejere kan flytte ind i det gamle Novo-domicil. Ejendommen vil stå klar til overtagelse senest første halvår 2023.

Historien

I 1932 gav Novo Nordisk den dengang unge arkitekt Arne Jacobsen til opgave at stå for opførelsen af deres nye fabriksanlæg på Frederiksberg. Bygningens rene linjer afspejler husets funktionskrav om renlighed og sikkerhed. Bygningen "Sporvognen" fik sit kælenavn af de ansatte pga. det runde glasparti i stueetagen. Arne Jacobsen fungerede som husarkitekt for Novo frem til sin død i 1971, og designede bl.a. Myren stolen til kantinen på 6.sal i "Tårnet".

Området

Ejendommen ligger på hjørnet af Nordre Fasanvej og Hillerødgade. Jacobsens Hvide Fabrik er let tilgængelig med alle former for transport. Området har udviklet sig med eftertragtede kontorer og forretninger, blandt især kreative virksomheder. Nørrebro Station (S-tog og Metro) kan man nå på 5 minutters gang. I bil er der blot 5 minutter til Hillerødmotorvejen og 10 minutter til Rådhuspladsen. Der etableres cirka 100 parkeringspladser ved ejendommen.

Ejendommen

Jacobsens Hvide Fabrik består af de fire oprindelige fabriksbygninger: "Mejeriet", "Sporvognen", "Laboratoriet" og "Tårnet".

Primo 2021 igangsætter Byggeselskab Mogens de Linde istandsættelsen og udviklingen af bygningen Sporvognen. Sporvognen består af 4 etager og blev opført i 1934 med henblik på insulinproduktion. Bygningen er tegnet i funktionalistisk stil og indeholder designmæssige perler så som facadens vinduesbånd i mørk marmorpuds, den ikoniske trappeopgang udført i travetin og uendelige designdetaljer. Bygningen er udført i beton med træforskalling, som er typisk for perioden. I bygningens modernisering føres store dele tilbage til den originale industrielle stil tilføjet rå betonvægge, originale Arne Jacobsen detaljer, opdelt i storrumskontorer og moderne, lyse mødelokaler efter lejers behov. Der skabes åbne, grønne udearealer.

Lejemålet

Lejemålet overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer. Lejemålet er egnet til kontor og består af ca. 1.666 m² fordelt på 4 etager, respektivt parterre (410 m²), stueplan (418 m²), 1. sal (417 m²) og 2. sal (421 m²). Alle etage kan indrettes efter aftale. Atriumbygning etableres ikke medmindre der bliver tale om en domicillejer.

Nordre Fasanvej 215, 2000 Frederiksberg

Lejevilkår

 • 1.666 m²
 • Kontakt os for nærmere info
 • 250 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Nordre Fasanvej 215, Frederiksberg

1913
En funktionalistisk genistreg af en ung Arne Jacobsen

Jacobsens Hvide Fabrik - et arkitektonisk domicil med udpræget funktionalisme, designet af Arne Jacobsen i 1934. Arne Jacobsens Hvide Fabrik er et perfekt lejemål for den erhvervslejer, som drømmer om en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer.

Kantinen hvortil Arne Jacobsen tegnede den klassiske design stol MyrenKantinen hvortil Arne Jacobsen tegnede den klassiske design stol Myren

Bygningen begynder sit liv i 1913 som et mejeri, men blev i 1933 opkøbt med henblik på industrielt brug. Bygningen skulle udvides, og opgaven blev givet til arkitekt Arne Jacobsen, der tegnede en tre etagers hovedbygning samt en mellembygning, der skulle danne forbindelsesled mellem det nye og den gamle mejeribygning. I 1948-49 tegnede Arne Jacobsen atter en tilbygning bestående af seks etager, som blev opført bag den hvide fabriksbygning ud mod Hillerødsgade. Kantinen kom til at ligge på 6. sal, og det var til denne, at Arne Jacobsen tegnede den første udgave af den senere så berømte Myren stol.

artikel

Arne Jacobsens ånd skal leve videre på Nordre Fasanvej

Læs artiklen om denne designperles historie og vores visioner for den kommende ombygning.

Om Ejendommen
Prospekt