Sjældent udbudt byhus med attraktiv placering på Frederiksbjerg

Pedelboligen under istandsættelse


Byggeselskab Mogens de Linde har nu æren af at tilbyde et af de meget sjældne og få byhuse på Ingerslev Boulevard i Aarhus C til erhvervsformål. Byhuset er opført i 1928 af stadsarkitektens kontor og har fungeret som pedelbolig til Ingerslevs Boulevards Skole. Pedelboligen gennemgår nu en grundig renovering, og vil stå klar til overtagelse fra november 2022 efter nærmere aftale.

Historien

I slutningen af 1800-tallet hyrer Aarhus Kommune, som følge af opkøbet af Marselisborg Gods, den anerkendte arkitekt Ludvig A. Petersen til at tegne en ny skole til den sydlige del af Frederiksbjerg. Skolen blev opført på hvad der mest af alt lignede en øde mark, og i 1903 stod den klar under navnet Ingerslevs Boulevards Skole. Siden da er byen vokset i betydelig grad, så ejendommen i dag ligger centralt placeret på Frederiksbjerg, midt i midtbyens mest attraktive område. Som andre af midtbyens skoler havde Ingerslevs Boulevards Skole gennem 1960’erne et stærkt faldende elevtal og af den grund lukkede byrådet skolen i 1973. Eftergængeren blev VUC (voksenuddannelsescentre), som allerede havde haft sine første aner i ejendommen tilbage i 1958. Byggeselskab Mogens de Linde foretager med stor respekt en gennemgribende restaurering, så nye lejere kan få glæde af et nutidigt kontorlejemål som istandsættes med respekt for historien.

Området

Pedelboligen ligger på det eftertragtede Frederiksbjerg, som ligger særdeles centralt i et moderne og arkitektonisk inspirerende område. Med gåafstand til Aarhus Banegården & Bruuns Galleri, M.P Bruunsgade og handelsgaden Jægergårdsgade er domicilet placeret tæt på alle tilbuddene samt midtbyens centrum. Pedelboligen er placeret i et erhvervs- og kulturelt orienteret område, med Aarhus universitet, Frederiksbjerg Skole og andre erhvervsdrivende som naboer. Motorvejstilkørsel forefindes 5 minutter i bil fra lejemålet, samt 10 minutters gang til Aarhus Banegård. Der er let tilgængelige parkeringsforhold lige udenfor bygningen som kan tillejes lejemålet, ligeså er der bybusforbindelser med stop tæt på bygningen.

Ejendommen

Pedelboligen er opført i 1928 og er tegnet af stadsarkitektens kontor. Pedelboligen er originalt en 1½ etages rødstensbygning med skifertag, træbeklædt tagudhæng, pudset sokkel, hvidmalede småsprossede vinduer og hvid hoveddør. Senest fungerede bygningen som bolig for skolens pedeller, og får i øjeblikket en gennemgribende total renovering, således bygningen bliver moderniseret og store dele føres tilbage til den flotte originale stil. Der graves desuden ud til en ny kælder med lofthøjde på ca. 215 cm, hvortil der etableres to store vinduespartier for muligt lysindfald.

Lejemålet

Lejemålet består af i alt 198 m² fordelt på tre plan heraf kælder (70 m²) , stueplan (64 m²) og tagetage (64 m²). Lejemålet udlejes som en samlet enhed og overtages nyistandsat. Lokalerne henvender sig til virksomheder, der ønsker en unik placering midt på Frederiksbjerg i en fantastisk, sjældent udbudt ejendom. Indvendigt vil enkelte vægge fremstå i lyse mursten, mens resten pudses op og hvidmales. Spær vil forblive synlige på alle plan og der etableres ny træ plankegulve, tekøkken og toiletter. Den originale vindeltrappe bibeholdes og istandsættes.

Bygningen er velegnet til kontor, tegnestue, eller andet kreativt arbejde. Overtagelse sker fra november 2022 eller efter nærmere aftale.  

Ingerslevs Boulevard 3, 8000 Aarhus C

Lejevilkår

 • 198 m²
 • 1.200 kr./m² per år
 • 126 kr./m² per år + moms
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 60 kr./m² per år + moms
 • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
 • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
 • 800 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 3 - 20 år, efter aftale
 • Fra november 2022 eller efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Ingerslevs Boulevard 3, 8000 Aarhus C

1902
Kært barn med mange navne

Frederiksbjerg Byskole. Borgerskolen Ingerslevs Boulevard, Ingerslev Boulevards Skole og VUC Aarhus. Skolen er nok mest kendt som Ingerslevs Boulevards Skole, selvom den har heddet og nu atter hedder noget andet. Hovedbygningen, gymnastiksale, overlærerboligen samt udhuse mod Ingerslevs Boulevard er opført i 1902-03 og tegnet af arkitekt Ludvig A. Petersen, som vandt en i 1902 afholdt konkurrence blandt byens arkitekter. Pedelboligen er opført i 1928 og tegnet af stadsarkitektens kontor. Skolen er opført under stilefterligningsperioden og fremtræder i romansk stil. I dag er lejemålet inddelt til undervisningsbrug, og kan forventes istandsat med mulighed for lejers delvise ønsker til indvendig indretning.

Foto af ejendommen i 1904. Fotograf: ukendt.Foto af ejendommen i 1904. Fotograf: ukendt.

Med gåafstand til Banegården & Bruuns Galleri, charmerende M. P Bruunsgade & handelsgaden Jægergårdsgade er domicilet særdeles centralt placeret på eftertragtede Frederiksbjerg i midtbyens centrum, omgivet af boligområde, detailhandelsområde og specialforretninger. Desuden kort afstand til Marselisborg Lystbådehavn, Mindeparken og øvrige naturskønne omgivelser. Ejendommen kan entreres med bil, cykel, til fods foruden de mange busforbindelser særligt fra Harald Jensens Plads.

De gamle facadetegning fra 1900-tallet.De gamle facadetegning fra 1900-tallet.
Om Ejendommen
Prospekt