Østfløjen i Artilleriværkstedet:
Et mesterværk i centrum

Vi er stolte over at kunne tilbyde Østfløjen i Kuglegårdens ”Artilleriværksted” til nye lejere. Østfløjen, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé er opført i 1893. Den enestående ejendom er under grundig renovering, og vil forventeligt stå klar til overtagelse fra årskiftet 2022/2023.

Historien

Søarsenalet er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Denne ejendom fungerede oprindeligt som artilleriværksted fra 1893 i en ukendt årrække. I 1990’erne blev ejendommen ombygget og udvidet, og består i dag af to parallelle bygninger, en Øst- og Vestfløj. Senest fungerede lokalerne som situationscenter for Forsvaret, og får i øjeblikket en gennemgribende renovering, således bygningen bliver moderniseret og store dele opføres tilbage til den flotte originale stil.

Kuglegårdens område var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået. Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING, D-studio og Planday. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Området

Kuglegårdens beliggenhed i starten af Holmen – er omgivet af charmerende kanaler. Der er kort afstand til Kongens Nytorv via Inderhavnsbroen og til Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder.  Naboen Christiansholm/Papirøen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. I 2023 står den nye grønne operapark med underjordisk parkeringsanlæg klar. Der går busser lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området.

Lejemålet

Lejemålet overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker en unik placering midt i København i en fantastisk sjælden udbudt ejendom. Østfløjen er egnet til kontor og showroom, kan lejes som samlet domicil bestående af ca. 3.183 m², eller opdelt pr. etage heraf stueetage på ca. 1.111 m², 1. sal på ca. 1.037 m² og 2. sal på ca. 1.035 m². Ønskes der mindre lejemål kan etagerne opdeles i flere enheder, heraf stueetagen 792 m² (A1) / 319 m² (B1), 1.sal 705 m² (A2) / 332 m² (B2) og 2. sal 704 m² (A3) / 331 m² (B3). Kvm-prisen er varierende og afhænge af typen af lejemål. Prisen for stueetage udgør 2.600 kr/m² og øvrige etager fra 2.000 kr/m².

Artilleriværkstedets Vestfløj er fuldt udlejet til showroom/kontor.

Fremtidige forholdFremtidige forhold
Fremtidige forholdFremtidige forhold
Østfløjen under renoveringØstfløjen under renovering

Danneskiold-Samsøes Allé 15, 1434 København K

Lejevilkår

 • Fra 319 til 3.183 m²
 • Fra 2.000 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 200 kr./m² per år + moms
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Fra årsskiftet 2022/2023 efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Danneskiold-Samsøes Allé 1
Kuglegården

1742
Restaurering med arbejdshandsker og fløjlshandsker

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Ofte er "én ejer" ensbetydende med en ejendom i god og original stand, men det var ikke just tilfældet med Kuglegården. Gennem mere end 250 år var der lavet utallige ombygninger både inde og ude. Vores arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger.

Video - Tag med på rundtur i Kuglegården

Eksempelvis var hovedfløjenes rundbuede porte langs facaden blevet erstattet med vinduer, men da vi fandt de originale portbeslag, snedkererede vi en række tro kopier af Philip de Langes porte, som i samråd med fredningsmyndighederne blev malet i den originale okkergule farve.

Gamle tegninger og spor i tagværket afslørede også, at hovedfløjene er født med kviste, som med tiden var forsvundet, men nu er genskabt i oprindelig stil. Og således vil restaureringen fortsætte længe endnu – skiftevis med arbejdshandsker og fløjlshandsker på.

Det er der, hvor Mogens de Linde er god, for han er nysgerrig på huset. Han synes, det er spændende og en værdi at bevare husets historie.Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen om renoveringen af Kuglegården
Lejerne på Kuglegården

Flere design- og techvirksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Artikler om kuglegården

Kuglegården første del: For nu at gøre en lang historie endnu længere ...
Læs artikel
"Hver bygning er et historisk dokument."
LÆS ARTIKEL
"Bygningens autentiske historie og moderne .."
Læs Artikel
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning"
Læs Artikel
Om Ejendommen
Prospekt