Østfløjen i Artilleriværkstedet:
Et mesterværk i centrum

Østfløjen 2. sal under renovering

Vi er stolte over at kunne tilbyde Østfløjen i Kuglegårdens ”Artilleriværksted” til nye lejere. Østfløjen, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé er opført i 1893. Den enestående ejendom er under grundig renovering, og vil forventeligt stå klar til overtagelse fra årskiftet 2022/2023.

Historien

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet. Forsvaret har været eneejer af Kuglegården uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået med skiftevis arbejds- og fløjshandskerne på. Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING, D Studio, Modström, Dakofo og Planday. Det der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af København K.

Området

Kuglegården ligger som indfaldsport til Holmen – nærmere bestemt Arsenaløen, omgivet af charmerende kanaler og havnebusser og med kort afstand til Kongens Nytorv og Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder.  Holmen består af flere områder. Frederiksholm umiddelbart nord for Arsenaløen består primært af boligbyggeri. Naboen Christiansholm/Papirøen imod Inderhavnen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. I 2023 står den nye grønne operapark med underjordisk parkeringsanlæg klar. Holmen er meget let tilgængelig via Inderhavnsbroen til Nyhavn, og via Danneskiold Samsøes Allé til Christianshavn, hvor metrostationen kan nås på 10 minutters gåtur. Desuden går buslinje 2A lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området.

Byggeriet

Østfløjen i Artilleriværkstedet, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé, er opført i 1893. Senest fungerede den som situationscenter for Forsvaret, og får i øjeblikket en gennemgribende renovering, således bygningen bliver moderniseret og store dele opføres tilbage til den flotte originale stil. Ejendommen er oprindeligt opført som et 2-planshus og vil i forbindelse med restaureringen få tilføjet et ekstra dæk.

Udvendigt præsenterer bygningen sig på stueplan med originale restaurerede teglsten, i en varm gylden nuance og store antracitgrå vinduespartier med sprosser. 1.- og 2. sal samt tag beklædes med træspån i lærk, som på sigt vil patinere over i en sølvgrå farve der giver et spændende og eksklusivt udtryk. 1.- og 2. sal får installeret nye vinduer med termoglas og antracitgrå rammer. På taget isættes 24 Velux ovenlysvinduer med regn sensor for optimeret lysindfald og komfort. 

Indenfor byder Artilleriværkstedet på et råt betongulv på stueplan, massive planketræsgulve på 1.- og 2. sal, blanke teglstensvægge, hvidmalede gipslofter og synlige træbjælker. Enkelte indervægge vil på stueplan fremstå i rå beton, ligesom der er forberedt til montage af glasvægge. Køkkener vil blive udvalgt/designet i samarbejde med nye lejer. Toiletrum belægges med fliser og har væghængte toiletter med skjulte cisterner.

Lejemålet

Lejemålet overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker et unikt kontor midt i København i en fantastisk og sjælden udbudt ejendom. Østfløjens 1. og 2. sal er egnet til kontor og kan lejes som en samlet enhed bestående af ca. 2.072 m², eller opdelt pr. etage, heraf 1. sal på ca. 1.037 m² og 2. sal på ca. 1.035 m². Ønskes der mindre lejemål kan 1. og 2. sal opdeles i flere enheder, heraf 1. sal 705 m² (A2) / 332 m² (B2) og 2. sal 704 m² (A3) / 331 m² (B3).

Kvm-prisen for kontor på 1. og 2. sal udgør 2.000 kr/m².

Overtagelse fra årskiftet 2022/2023 eller efter nærmere aftale.


Artilleriværkstedets Vestfløj er fuldt udlejet til showroom/kontor.

Visualisering – 1. salVisualisering – 1. sal
Visualisering – 2. salVisualisering – 2. sal
Visualisering set fra Danneskiold-Samsøes AlléVisualisering set fra Danneskiold-Samsøes Allé

Danneskiold-Samsøes Allé 15, 1434 København K

Lejevilkår

 • Fra 331 til 2.072 m²
 • 2.000 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 200 kr./m² per år + moms
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Fra årsskiftet 2022/2023 efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Danneskiold-Samsøes Allé 1
Kuglegården

1741
Restaurering med arbejdshandsker og fløjlshandsker

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1741 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Ofte er "én ejer" ensbetydende med en ejendom i god og original stand, men det var ikke just tilfældet med Kuglegården. Gennem mere end 250 år var der lavet utallige ombygninger både inde og ude. Vores arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger.

Video - Tag med på rundtur i Kuglegården

Eksempelvis var hovedfløjenes rundbuede porte langs facaden blevet erstattet med vinduer, men da vi fandt de originale portbeslag, snedkererede vi en række tro kopier af Philip de Langes porte, som i samråd med fredningsmyndighederne blev malet i den originale okkergule farve.

Gamle tegninger og spor i tagværket afslørede også, at hovedfløjene er født med kviste, som med tiden var forsvundet, men nu er genskabt i oprindelig stil. Og således vil restaureringen fortsætte længe endnu – skiftevis med arbejdshandsker og fløjlshandsker på.

Det er der, hvor Mogens de Linde er god, for han er nysgerrig på huset. Han synes, det er spændende og en værdi at bevare husets historie.Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen om renoveringen af Kuglegården
Lejerne på Kuglegården

Flere design- og techvirksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Artikler om kuglegården

Kuglegården første del: For nu at gøre en lang historie endnu længere ...
Læs artikel
"Hver bygning er et historisk dokument."
LÆS ARTIKEL
"Bygningens autentiske historie og moderne .."
Læs Artikel
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning"
Læs Artikel
Om Ejendommen
Prospekt