Historisk og enestående: 1. sal i Kuglegårdens Artilleriværksted

Har du nogensinde drømt om at drive din forretning i en historisk ejendom med mange charmerende og originale detaljer? Så er denne mulighed lige noget for dig!

Vi er begejstrede over at kunne tilbyde 1. sal i "Artilleriværkstedet" på Kuglegårdens til en ny lejer. Artilleriværkstedet har facade ud mod Danneskiold-Samsøes Allé og blev oprindeligt opført i 1893. Ejendommen har gennemgået en omfattende renovering, og der er mulighed for indretningsønsker fra ny lejer.

Historien

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet. Forsvaret har været eneejer af Kuglegården uafbrudt indtil 2018, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået med skiftevis arbejds- og fløjshandskerne på.

Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING, Bolia.com, Munthe og Planday. Det der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af København K. Kuglegårdens historie skrives videre i disse år. Byggeselskab Mogens de Linde har startet et nyt kapitel i Kuglegårdens historie med genopførelsen af Lystøndeskuret og opførelsen af to nye bygninger: Proviantgården og Transgravshusene.

Området

Kuglegården ligger som adgangsport til Holmen – omgivet af charmerende kanaler og havnebusser og med kort afstand til Kongens Nytorv og Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder.  

Holmen består af flere områder. Frederiksholm umiddelbart nord for Arsenaløen består primært af boligbyggeri. Naboen Christiansholm/Papirøen imod Inderhavnen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. I efteråret 2023 stod den nye grønne operapark med underjordisk parkeringsanlæg klar. Holmen er meget let tilgængelig via Inderhavnsbroen til Nyhavn, og via Danneskiold Samsøes Allé til Christianshavn, hvor metrostationen kan nås på 10 minutters gåtur. Desuden går buslinje 2A lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området.

Bygningen

Artilleriværkstedet, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé, er opført i 1893. Senest fungerede den som situationscenter for Forsvaret, og får i øjeblikket en gennemgribende renovering, således bygningen bliver moderniseret og vi fremhæver den rå historiske stil. Naboer i Artilleriværkstedet er Munthe, Bolia.com, Byggeselskab Mogens de Linde, Copenhagen Data og Lammhults Design Group. Ejendommen er oprindeligt opført som en 2-plans bygning og har i forbindelse med renoveringen fået ny 1. og 2. sal.

Udvendigt præsenterer bygningen sig i stueplan med originale restaurerede teglsten, i en varm gylden nuance og store rustikke antracitgrå vinduespartier med sprosser. 1. sal samt tag er beklædt med akacietræ, som på sigt vil patinere over i en sølvgrå farve der giver et spændende og eksklusivt udtryk. 1.-2. sal har fået installeret nye vinduer med termoglas og antracitgrå rammer. 

Indenfor byder Artilleriværkstedet på massive Dinesen planketræsgulve på 1. sal, blanke teglstensvægge, hvidmalede gipslofter og synlige træbjælker. Enkelte indervægge vil på fremstå i rå incitostøbt beton, ligesom der er forberedt til montage af glasvægge i originale støbejernsvinduer. Desuden er der etableret elevator i ejendommen og et intelligent, sikkert dørtelefonsystem (Welcome Bob).

Lejemålet

Lejemålet overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker et enestående kontor eller showroom midt i København i en fantastisk og sjælden udbudt ejendom, og kan lejes som en samlet enhed bestående af ca. 705 m².

Overtagelse efter nærmere aftale.

Billede er fra et lignende lejemålBillede er fra et lignende lejemål
Billede er fra et lignende lejemålBillede er fra et lignende lejemål
Fra lignende lejemålFra lignende lejemål
Fra lignende lejemålFra lignende lejemål
Fra lignende lejemålFra lignende lejemål
Fra lignende lejemålFra lignende lejemål
Der lægges Dinesen plankegulv i lejemåletDer lægges Dinesen plankegulv i lejemålet
Billede er fra et lignende lejemålBillede er fra et lignende lejemål
Video præsentation

Danneskiold-Samsøes Allé 13, 1434 København K

Lejevilkår

 • 705 m²
 • 2.000 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 200 kr./m² per år + moms
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • 1.200 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Kuglegården

Danneskiold-Samsøes Allé 1, 1434 København K

Restaurering med arbejdshandsker og fløjlshandsker

1741

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1741 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Ofte er "én ejer" ensbetydende med en ejendom i god og original stand, men det var ikke just tilfældet med Kuglegården. Gennem mere end 250 år var der lavet utallige ombygninger både inde og ude. Vores arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger.

Eksempelvis var hovedfløjenes rundbuede porte langs facaden blevet erstattet med vinduer, men da vi fandt de originale portbeslag, snedkererede vi en række tro kopier af Philip de Langes porte, som i samråd med fredningsmyndighederne blev malet i den originale okkergule farve.

Gamle tegninger og spor i tagværket afslørede også, at hovedfløjene er født med kviste, som med tiden var forsvundet, men nu er genskabt i oprindelig stil. Og således vil restaureringen fortsætte længe endnu – skiftevis med arbejdshandsker og fløjlshandsker på.

Det er der, hvor Mogens de Linde er god, for han er nysgerrig på huset. Han synes, det er spændende og en værdi at bevare husets historie.Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen om renoveringen af Kuglegården
Lejerne på Kuglegården

Flere design- og techvirksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Artikler om kuglegården

Kuglegården første del: For nu at gøre en lang historie endnu længere ...
Læs artikel
"Hver bygning er et historisk dokument."
LÆS ARTIKEL
"Bygningens autentiske historie og moderne .."
Læs Artikel
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning"
Læs Artikel
Udgravning overrasker: Gammelt bolværk fundet ved Kuglegården
Læs artikel
Kongens magtposition hugget ud i sten
Læs artikel
Kreaturerne spøger stadig i de gamle mursten…
Læs Artikel
Den okkerfarvede krone på værket
Læs artikel
Ny "design-destination" har verdenspremiere på Kuglegården
Læs artikel
"En trappe, hvor det moderne og det historiske går op i en højere enhed."
Læs artikel
Trangravshusene byder velkommen fra 2025
Læs artikel
Kærlighed ved første blik: Munthe flytter ind på Kuglegården
læs artikel
Byggeriet af Trangravshusene går fremad
læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt