Unik lokation til video- og/eller fotoproduktion

Med kongelejligheden på Bryggergården får I en helt unik lokation og historie med kongelige rødder. Her har I mulighed for, at korttidsleje lejligheden der fremstår rå, med stuk, højt til loftet og mørke gulve. Bryggergården anses for, at være en af kronjuvelerne i dansk industrihistorie og er samtidig et af de få tilbageværende og unikke industrikomplekser med en historie der går 250 år tilbage.

Historien

Kastrup Værk, nu kendt som Bryggergården blev opført i 1749 af den tyske håndværker, hofstenhugger og senere hofbygmester, Jacob Fortling som kalkbrænderi. Allerede 3 år efter opførslen blev det i 1752 udvidet med et teglværk og i 1755 med en stengods- og fajancefabrik. Sidstnævnte ophørte omkring 1800 men den oprindelige produktionsgren, kalkbrændingen, fortsatte indtil 1955.

Ud over kalkbrænderi, teglværk og stengods- og fajancefabrik har der også været bryggeri, heraf navnet Bryggergården. Lejligheden i en af bygningerne på Bryggergården blev brugt af kong Christian 7. i forbindelse med jagt på Amager. Historien fortæller, at lejligheden også blev brugt som tilflugtsted for Stuensee (kongens livslæge) og Dronning Caroline Mathildes affære.

Lejemålet

For interesse i at leje lejligheden kontakt Byggeselskab Mogens de Linde på 8616 5700 

Bryggergården 1, 2770 Kastrup

Lejevilkår

  • 15.000 kr./dagen

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Bryggergården 1-25
Bryggergården

1747
270 års industrihistorie i Kastrup på Bryggergården

Det historiske bygningsværk ”Bryggergården” er en særegen perle lige midt i det spændende udviklingsområde ved Den Blå Planet og udviklingsområdet Scanport.

Bryggergården har en 270 år lang historie. I 1747 fik den tyske håndværker, hofstenhugger og senere hofbygmester, Jacob Fortling, kongeligt privilegium på at bryde kalk på Saltholm. Han valgte i første omgang at få kalken bragt ind til kalkbrænderiet på Christianshavn. Men i 1749 fik han ret til at anlægge et kalkbrænderi og en havn ved Kastrup Knæ. Det blev i 1752 udvidet med et teglværk og i 1755 med en stengods- og fajancefabrik. Samlet kaldes disse virksomheder Kastrup Værk. 

Kalk brænding frem til 1955
Kalk brænding frem til 1955

 Stengods-og fajanceproduktionen ophørte omkring 1800, men den oprindelige produktionsgren, kalkbrændingen, fortsatte indtil 1955. Råstoffet kalk blev fortsat hentet på Saltholm indtil 1930´erne. Gennem årene kom der nye virksomheder til Kastrup Værk f.eks. et bryggeri fra 1838. Dette har givet Kastrup Værk dets mere lokalkendte navn Bryggergården. Kastrup Værk blev fredet i 1971.

... et smukt eksempel på fortidens byggekunst.

Det oprindelige fabrikskompleks, en ca. 125 meter lang bygning med to portbygninger og gårdanlæg benyttes hovedsagelig til beboelse, mens en del andre bygninger mod syd er forsvundet og andre bygget til i 1800-tallet. I dag er det kun de oprindelige bygninger der står tilbage, og disse er tilmed blevet fredet i 1924. Vores interesse i området og bygningerne, stemmer overens med vores forkærlighed for at bevare den danske kulturarv. Bryggergården tilbyder unikke lejemål, efter endt istandsættelse, hvilket kendetegner de fleste af Byggeselskab Mogens de Lindes projekter.

Kongelejligheden
Kongelejligheden

“Kongelejligheden” på Bryggergården brugte Christian VII i forbindelse med jagt på Amager. Historierne fortæller at lejligheden var tilflugtssted for Struense og Caroline Mathildes affære. 

Lige siden vi overtog Bryggergården i april 2016, har det kriblet i fingrene for at komme i gang med at restaurere.KLAUS BENDIX POULSEN, DIREKTØR HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE

Bryggergården vil blive restaureret med respekt for dens oprindelige optegnelser til både beboelse og erhverv i samarbejde med ELGAARD ArchitectureØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S og Center for Bygningsbevaring. Med sine 5000 m2, kan bygningernes anvendelse blive til kreative værksteder, restauration, wellness, showroom, hotel og konference samt øvrigt erhverv og kontor.

artikler om bryggergården

Bryggergården første del: Historien byder på en kongelig affære og ...
Læs artikel
Bryggergården anden del: Hvis vægge kunne tale, ville Struensee ...
Læs artikel
Ny historisk perle i porteføljen
Læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt