Historisk ejendom med enestående kontorfaciliteter

Byggeselskab Mogens de Linde tilbyder nu en unik mulighed for at samle virksomhedens aktiviteter i den bevaringsværdige bygning Kannikegården. Den enestående ejendom er i sin oprindelse fra 1700-tallet, hvor det blev opført til beboelse for medlemmer af det katolske domkapitel. Sidenhen har Byggeselskab Mogens de Linde givet bygningen en grundig renovering med respekt for historien. Charmerende og mere velbeliggende ejendom er svære at finde.

Området

Ejendommen er centralt placeret og omgivet af Aarhus Teater, hoteller, butikker, kontorvirksomheder samt hyggeligt cafemiljø. Området bagved har gennemgået den endelige udvidelse af den nu frilagte Aarhus Å og bærer præg af midtbyens hyggelige restaurant og cafemiljø langs Åboulevarden. Lejemålet entreres fra Kannikegade gennem oprindelig portåbning udført i grundmur med kalkede ydervægge, herfra indgang til lejemålet via det charmerende brostensbelagte gårdmiljø. I gårdmiljøet forefindes cykelparkering og p-pladser som kan tillejes. Rutebilstationens utallige busforbindelser og banegårdens togdrift er i gåafstand til ejendommen, hvilket ligeledes gør det nemt for virksomhedens ansatte at ”pendle” til og fra lejemålet.

Ejendommen

Den tretten vinduesfag lange forbygning er opført i rød grundmur i to etager. Husets forside omfatter det stumpvinklede hjørne mellem Kannikegade og Skolegade. De tidligere butiksvinduer er nu tilmuret og erstattet af tofags vinduer, som følger inddelingen på første sal. I facaden til Skolegade er indbygget en smuk træ port. Forhusets vinkeltag er teglhængt. Ved vestgavlen er et spring i gadelinjen udfyldt af en tårnkarnap med et spånklædt spir. Indgangspartiet er indrammet af pilastre. Herover ses en bomærkedekoration udformet som en ørn omgivet af lyn-stråler. På førstesalen ses brystningen under det, for arkitekten Hack Kampmann, karakteristiske, store karnapvindue, det danske rigsvåben. Inde i den brolagte gård ses forhusets og sidelængens orange kalkede ydervægge. Vinduerne er for de flestes vedkommende af flagtype, men i det sydvestlige afsnit af sidelængden er indsat vinduer med store ruder.

Lejemålet

Kannikegården henvender sig til den kreative lejer, der søger en lokation med autentiske og sjove bygningsdetaljer. Lejemålet overtages istandsat og består af i alt 1.319 m² fordelt på fire plan, heraf stuen 415 m², 1. sal 458 m², 2. sal 356 m² og kælder 90 m². Lejemålet kan entreres fra enten den brostensbelagte baggård eller fra indgangspartiet mod Kannikegade.

Indvendigt byder lejemålet på reception, celle kontorer, storrumskontorer, mødelokaler, depot/serverrum, toiletfaciliteter og tekøkkener med tilknyttede frokoststuer. Gulve er udført i massivt lyst og mørkt træ. Toiletter er indrettet med hvide naturklinker på gulve og vægge. Etagerne er forbundet af tre smukke indvendige trapperopgange men mange fine detaljer.

Lejemålets tilknyttede kælder entreres fra seperat trappenedgang fra baggården. Kælderen er velegnet til depot/opbevaring.

Ny lejer vil delvist kunne have medindflydelse på endelig indretning af mødelokaler, køkkener og lette skillevægge i lejemålet.

Vi glæder os til at fremvise Kannikegården til jer.

Kannikegade 18, 8000 Aarhus C

Lejevilkår

 • 1.319 m²
 • 1.269 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 185 kr./m² per år + moms
 • 70 kr./m² per år + moms
 • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
 • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk. per måned + moms
 • Gensidigt fra 3 - 20 år, efter aftale
 • Fra 4. kvartal 2022 efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
 • E

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Kannikegade 18, 8000 Aarhus C

Kannikegården - et gammelt hjemsted for det katolske domkapitel

Kannikegade ligger mellem Skt. Clemens Torv og Skolegade, og løber vest om Bispetorvet. Den først i sin tid forbi Kannikegården, hvor medlemmer af det katolske domkapitel boede. Kannikegaarden er en bevaringsværdig bygning. Et flot rundt hjørnetårn markerer indgang. Bygningen er i sin oprindelse fra 1700-tallet, men den smukke tårnkarnap stod Kgl. bygningsinspektør Hack Kampmann for i 1908.

Den tretten vinduesfag lange forbygning er opført i grundmur i to etager. Husets forside omfatter det stumpvinklede hjørne mellem Kannikegade og Skolegade. De tidligere butiksvinduer er nu tilmuret og erstattet af tofags vinduer af flagtype, som følger inddelingen på første sal. Den enkle hovedgesims og de øvre vinduers sålbænkgesims er den senklassicistiske facades hovedmotiv. I facaden til Skolegade er indbygget en port. Forhusets vinkeltag er teglhængt. Ved vestgavlen er et spring i gadelinien udfyldt af en tårnkarnap med et spånklædt spir. Indgangspartiet er indrammet af pilastre. Herover ses en bomærkedekoration udformet som en ørn omgivet af lynstråler. På førstesalen ses brystningen under det, for arkitekten Hack Kampmann, karakteristiske, store karnapvindue, det danske rigsvåben. Inde i den pænt brolagte gård ses forhusets og sidelængens kalkede ydervægge , som må anses for at være af betydelig værdi. Vinduerne er for de flestes vedkommende af flagtype, men i det sydvestlige afsnit af sidelængden er indsat vinduer med store ruder.

Ejendommen er centralt placeret og omgivet af Aarhus Teater, hoteller, butikker, kontorvirksomheder samt hyggeligt cafemiljø. Området bagved har gennemgået den endelige udvidelse af den nu frilagte Å og bærer præg af midtbyens hyggelige restaurant og cafemiljø langs Åboulevarden.

Artikler om kannikegården

Kannikegades nye lejer
læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt