Historisk ejendom med enestående kontorfaciliteter

Byggeselskab Mogens de Linde tilbyder nu en unik mulighed for at samle virksomhedens aktiviteter i den bevaringsværdige bygning Kannikegården. Den enestående ejendom er i sin oprindelse fra 1700-tallet, hvor det blev opført til beboelse for medlemmer af det katolske domkapitel. Med respekt for arkitekturen og historien vil ejendommen nu gennemgå en gennemgribende restaurering, så nye lejere kan flytte ind. Charmerende og mere velbeliggende ejendom er svære at finde.

Området

Ejendommen er centralt placeret og omgivet af Aarhus Teater, hoteller, butikker, kontorvirksomheder samt hyggeligt cafemiljø. Området bagved har gennemgået den endelige udvidelse af den nu frilagte Aarhus Å og bærer præg af midtbyens hyggelige restaurant og cafemiljø langs Åboulevarden. Lejemålet entreres fra Kannikegade gennem oprindelig portåbning udført i grundmur med kalkede ydervægge, herfra indgang til lejemålet via det charmerende brostensbelagte gårdmiljø. I gårdmiljøet forefindes cykelparkering og p-pladser som kan tillejes. Rutebilstationens utallige busforbindelser og banegårdens togdrift er i gåafstand til ejendommen, hvilket ligeledes gør det nemt for virksomhedens ansatte at ”pendle” til og fra lejemålet.

Ejendommen

Den tretten vinduesfag lange forbygning er opført i rød grundmur i to etager. Husets forside omfatter det stumpvinklede hjørne mellem Kannikegade og Skolegade. De tidligere butiksvinduer er nu tilmuret og erstattet af tofags vinduer, som følger inddelingen på første sal. I facaden til Skolegade er indbygget en smuk træ port. Forhusets vinkeltag er teglhængt. Ved vestgavlen er et spring i gadelinjen udfyldt af en tårnkarnap med et spånklædt spir. Indgangspartiet er indrammet af pilastre. Herover ses en bomærkedekoration udformet som en ørn omgivet af lyn-stråler. På førstesalen ses brystningen under det, for arkitekten Hack Kampmann, karakteristiske, store karnapvindue, det danske rigsvåben. Inde i den brolagte gård ses forhusets og sidelængens orange kalkede ydervægge. Vinduerne er for de flestes vedkommende af flagtype, men i det sydvestlige afsnit af sidelængden er indsat vinduer med store ruder.

Lejemålet

Lejemålet kan entreres fra enten den brostensbelagte baggård eller fra indgangspartiet mod Kannikegade. Indvendigt byder lejemålet på reception, celle kontorer, storrumskontorer, mødelokaler, depot/serverrum, toiletfaciliteter og tekøkkener med tilknyttede frokoststuer. Gulve er udført i massivt lyst og mørkt træ. Toiletter er indrettet med hvide naturklinker på gulve og vægge. Etagerne er forbundet af tre smukke indvendige trapperopgange men mange fine detaljer. Lejemålets tilknyttede kælder entreres fra seperat trappenedgang fra baggården. Kælderen er velegnet til depot/opbevaring.

Kannikegården henvender sig til den kreative lejer, der søger en lokation med autentiske og sjove bygningsdetaljer.

Ledige lejemål:
Stue 1: UDELEJET
Stue 2: 112 m² - 1.369 kr./m²
1. sal: 458 m² - 1.500 kr./m²
2. sal: 356 m² - 1.150 kr./m²

Opdeles lejemålet per etage kan stueplan overtages fra 4. kvartal 2023, mens 1. og 2. sal kan overtages fra 1. kvartal 2024.

Ny lejer vil delvist kunne have medindflydelse på endelig indretning af mødelokaler, køkkener og lette skillevægge i lejemålet.

Vi glæder os til at fremvise Kannikegården til jer.

Kannikegade 18, 8000 Aarhus C

Lejevilkår

  • Fra 112 til 926 m²
  • Fra 1.150 kr./m² per år
  • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
  • 294 kr./m² per år + moms
  • 70 kr./m² per år + moms
  • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
  • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
  • 1.000 kr./stk. per måned + moms
  • Gensidigt fra 3 - 20 år, efter aftale
  • Efter nærmere aftale
  • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
  • E

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Kannikegade 18, 8000 Aarhus C

Kannikegården - et gammelt hjemsted for det katolske domkapitel

Kannikegården ligger på hjørnet af to af Aarhus’ ældste gader, som i århundreder også var en af de mest befærdede hjørner af byen. Kannikegade er anlagt nogenlunde samtidig som Domkirken omkring år 1200. En kannik var i katolsk tid medlem af domkapitlet og skulle leve efter særlige regler i kirkefællesskabet, og flere ejendomme i gaden har været såkaldte kannikegårde. 

Kannikegården er en bevaringsværdig bygning. Den er opført i 1700-tallet, og tårnkarnappen er tilføjet i 1908 af kgl. bygningsinspektør og professor på Kunstakademiets Arkitektskole Hack Kampmann. Karakteristisk for Kampmann er det danske rigsvåben, som ses under det store karnapvindue. Facaden har tidligere haft butiksvinduer, og i slutningen af 1800-tallet blev der blandt andet drevet delikatesseforretning, skomagerbutik og møbelsnedkeri i Kannikegården, mens der på første sal en overgang var pigeskole. 

Gennem århundreder lagde mange daglige vejen forbi Kannikegården og gennem Skolegade, da det var vejen til havnen, som dengang lå ved åens munding. Langt ind i 1800-tallet var der bygninger langs begge sider af Kannikegade. I 1880’erne blev en del af nordlige side, hvor bispegården før lå, revet ned af kommunen. Det blev begyndelsen på Bispetorvet.

Ejendommen er centralt placeret og omgivet af Aarhus Teater, hoteller, butikker, kontorvirksomheder samt hyggeligt cafemiljø. Området bagved har gennemgået den endelige udvidelse af den nu frilagte Å og bærer præg af midtbyens hyggelige restaurant og cafemiljø langs Åboulevarden.

Artikler om kannikegården

Kannikegades nye lejer
læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt