Nybygget lejemål oplagt til café / kontor i attraktivt beboelsesområde

Drømmer du om et centralt cafélejemål med let servering i et attraktivt beboelseskvarter i Aarhus? Måske har du erfaring med at drive en kaffe- eller isbar et andet sted i byen, og er på udkig efter endnu en lokation? Byggeselskab Mogens de Linde A/S udbyder nu dette nybyggede og højloftede café/kontor lejemål på Jens Baggesens Vej i Aarhus N med overtagelse fra 2. kvartal 2023. Lejemålet er etableret i stueetagen i lejlighedskomplekset "Mejerihøjen" og har store vinduespartier mod gadeforløb og har direkte udgang fra 1. sal til hævet gårdmiljø, hvor der kan etableres udendørsservering.

Historien

For 65 år siden opførte De Forenede Mejerier et hypermoderne mejeri på selv samme grund. Mejeriet kunne fremstille op til 9.000 flasker mælk i timen og blandt kunderne var de amerikanske tropper i Vesttyskland og naturligvis utallige aarhusianere. Mejeriet forsynede byen med mælk frem til lukningen i 1988, hvorefter Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden og bygningerne. I dag er det gamle industrikvarter forvandlet – boliger, erhverv og studiemiljø er skudt frem i en spirende ny bydel i Aarhus, og lysten til at bo blandt de bevarede mejeribygninger i Katrinebjerg er stor. Det gælder også den tidligere mejerigrund på Jens Baggesens Vej. Her opfører Byggeselskab Mogens de Linde 95 moderne boliger under navnet Mejerihøjen, samt dette erhvervslejemål med fortrinlig placering i beboelsesområdet.

Området

Lejemålet er særdeles centralt placeret på toppen af Jens Baggesens Vej i Aarhus N, med nem tilkørselsadgang fra indre, såvel som ydre, ringgadesystem. Ejendommen er beliggende i et erhvervs- og kulturelt orienteret byområde, der rummer erhvervsvirksomheder, Storcenter Nord, Aarhus Universitet, Handelshøjskolen, og Forskerparken foruden privat beboelse. Parkeringspladser kan tillejes lejemålet, alle med adgang fra Jens Baggesens Vej og Hangøvej. Fra lejemålet er der kort afstand til bymidten og let adgang til alle udfaldsvejene samt motorveje, ligesom der er bybusforbindelser og letbane indenfor gåafstand. Derudover forefindes Danmarks største fitnesscenter et stenkast fra lejemålet i den tidligere produktionshal, og snart vil Mejerihøjen skabe endnu mere aktivitet i det gamle industrikvarter. Ved lejemålet etableres der en stor p-kælder, cykelparkering, en grøn gårdhave og et hyggeligt torv.

Ejendommen

Lejemålet er beliggende i stueplan med facade mod Jens Baggesens Vej, og er placeret i én af to karréer, som hver består af fire sammenhængende huse med takkede tage og gyldne facader i teglsten. Store gulv-til-loft glaspartier i brune aluminiums rammer og teglsten lagt i fliseforbandt er med til at præge ejendommens facade.

Lejemålet er fordelt på tre plan, heraf en kælder, stue og 1. sal. 1.sal er udført som en åben etage, hvorfra man har udsyn til stueplan og det udvendige gårdmiljø, hvor der desuden er mulighed for udendørs servering. De forskellige plan tilgås via trappe som er centralt placeret i lejemålet.

Indvendigt fremstår lejemålet med rå beton vægge, hvoraf udvalgte vægge udsmykkes med lyst akustikregulerende genbrugstømmer. Lofter beklædes ligeledes med samme type tømmer og med synlige installationer. Gulve består af skridsikkert epoxy i beton-look. På kælderplan er toiletterne indrettet med hvide terrazzo fliser i størrelsen 40x40 cm.

Træer og buske rykker ind i lejemålets gårdmiljø og vil skabe et grønt åndehul, hvor beboere og kunder kan finde ro fra det puslerende byliv. Nordisk granit og chaussesten vil lede den grønne kile langs facaden, og stor granitblokke blive transformeret om til bænke.

Lejemålet

Lejemålet består af i alt 69 m² fordelt på tre plan, heraf kælderplan 20 m², stueplan 32 m² og 1. sal 17 m². Lejemålet henvender sig til virksomheden der ønsker at drive café/med lette serveringer, såsom kaffe- eller isbar, i et af Aarhus' største udviklingsområder, hvor der i de kommende år vil blive skabt flere tusinde boliger for familier og unge. Ny lejer vil kunne opleve god eksponering mod Jens Baggesens Vej, som har meget gående/cyklende trafik grundet det nærtliggende fitness center. Lejemålet er pt. under opførelse og vil forventelig stå klar til overtagelse 2. kvartal 2023.

Lokalerne er oplagt til café såsom kaffebar og isbar med let servering, eller til kontodrift f.eks. mægler, kreativt studie m.m.

Bemærk venligst at produktionskøkken IKKE ER MULIGT i lejemålet.

Vi ser frem til at byde din virksomhed velkommen på Jens Baggesens Vej.

Jens Baggesens Vej 88P-R, 8200 Aarhus N

Lejevilkår

 • 69 m²
 • 1.500 kr./m² per år
 • 136 kr./m² per år + moms
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Betales direkte til leverandør
 • Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
 • Efter forbrug, betaling direkte til leverandør
 • 1000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 3 - 20 år, efter aftale
 • Fra 2. kvartal 2023
 • 6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Mejerihøjen

Jens Baggesens Vej 92, 8200 Aarhus N

Byliv i det gamle industrikvarter

2022

Fra 1955 – 1958 blev et hypermoderne mejeri opført af De Forenede Mejerier på Jens Baggesens Vej i Aarhus N. Mejeriet havde kapacitet til at kunne fremstille op til 9.000 flasker mælk i timen, hvilket var yderst imponerende på daværende tidspunkt. Mælken blev distribueret og solgt til flere dele af verdenen, bl.a. til de amerikanske tropper i Vesttyskland, samt lokalt i Aarhus. Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden i 1988 efter mejeriets nedlukning. I dag udvikles grunden med opførelsen af 95 nye lejelejligheder med 2, 3 eller 4 værelser plus altan/terrasse og fælles gårdhave.  

Mælkeproduktionen ca. 1955.Mælkeproduktionen ca. 1955.

I dag er området præget af industri, studiemiljøer og arbejdspladser, som i skrivende stund er ved at blive udviklet til et mere sammenhængende urbant miljø, hvor Byggeselskab Mogens de Linde bidrager til den udvikling med Mejerihøjen. Mejerihøjens to bygninger har selvfølgelig deres navn efter det gamle mejeri som førhen blev drevet på grunden.

Den første karré vil stå færdige til januar 2022, med indflytning samtidig. Mejerihøjen er tegnet af AART architects og er designet med et særligt fokus på social samvær mellem beboerne, med sammenhængende gårdhaver og torv. De 95 lejligheder i de to karréer vil være fra 49 m² – 127m², og vil derfor have plads til alt fra studerende, familier og ældre beboere.

For 10 år siden var her mere industri og erhverv, men nu skyder der boliger op, og det vil der fortsat gøreHENRIK SALSGAARD, PROJEKTLEDER HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE

Området omkring Mejerihøjen er højt beliggende i området Katrinebjerg, som førhen har været kendetegnet af industri. Nu er området i rivende udvikling, med nye studiemiljøer, plads til innovation og journalistik, et større shoppingcenter, samt flere arbejdspladser og grønne åndehuller. Alt sammen tæt på alt hvad Aarhus C kan tilbyde, med kun en kort cykeltur ned ad Langelandsgade.

De nyopførte lejligheder er opført i kvalitetsbevidste materialer som eksempelvis terrazzo og Jatoba-træ, som er med til at indramme stemningen og bylivet på mejerihøjen, under de karakteristiske takkede tage og gyldne facader.

Artikler om Mejerihøjen

Fra industriområde til boligkvarter: Nye lejligheder giver...
Læs Artikel
Mejerihøjen – nyt byggeri med tråde til historien på vej...
Læs artikel
Der er fuld fart over boligbyggeriet på Jens Baggesens Vej
læs artikel
Boligprojekt i det gamle centralmejeri
Læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt