En drøm af et funkis domicil

Byggeselskab Mogens de Linde er meget stolte af at kunne udbyde et arkitektonisk domicil med udpræget funktionalisme, designet af Arne Jacobsen i 1934, til erhvervsudlejning. Jacobsens hvide fabrik er et perfekt lejemål for den lejer, som drømmer om en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer. Bygningen begynder sit liv i 1913 som et mejeri, men blev i 1933 opkøbt med henblik på industrielt brug. Bygningen skulle udvides, og opgaven blev givet til arkitekt Arne Jacobsen, der tegnede en tre etagers hovedbygning samt en mellembygning, der skulle danne forbindelsesled mellem det nye og den gamle mejeribygning. I 1948-49 tegnede Arne Jacobsen atter en tilbygning bestående af seks etager, som blev opført bag den hvide fabriksbygning ud mod Hillerødsgade. Kantinen kom til at ligge på 6. sal, og det var til denne, at Arne Jacobsen tegnede den første udgave af den senere så berømte Myren stol.

Området

Bygningen ligger på hjørnet af Nordre Fasanvej og Hillerødgade. Med sin placering på kanten af Indre København, er Arne Jacobsens hvide fabrik let tilgængelig med alle former for transport, herunder S-tog og Metro. Ejendommens postadresse er Frederiksberg og grænser op til Nørrebro. Begge kvarterer har udviklet sig til at være eftertragtede kontorbeliggenheder, blandt især kreative virksomheder. Ankomst til ejendommen sker fra Nordre Fasanvej, hvor hovedindgangen også befinder sig. S-tog og Metro kan man nå inden for 5 minutters gang. I bil er der blot 5 minutters kørsel til Hillerødmotorvejen og 10 minutter til Rådhuspladsen. Parkeringspladser kan tillejes ved lejemålet til lejers kunder eller medarbejdere.

Ejendommen

Da Arne Jacobsen i sin tid blev valgt som arkitekt til byggeriet, var det ikke en tilfældighed. Den funktionalistiske bevægelse, som Arne Jacobsen var en af foregangsmændene for, passede på mange måder overens med det industrielle behov for enkelthed og effektivitet. Her skulle opføres en moderne industribygning til en virksomhed i stor vækst. I dag, ca. 80 år senere, fremstår huset i dets grundidé fortsat moderne. Alle rum er udført funktionsbestemte og ornamentik er reduceret til et minimum. Æstetikken er dog at finde til på alle niveauer, hele vejen fra facadernes præcise proportionering til den omhyggelige detaljering af selv de mindste bygningsdele. I 2021 igangsætter Byggeselskab Mogens de Linde istandsættelsen og udviklingen af den ikoniske industribygning. I fremtiden skal Arne Jacobsens ånd endnu en gang omfavne huset og dets mange muligheder. Ved at bevare de oprindelige forskelligartede karakterer af rum, såsom kontormiljøer, laboratorier, fabrikation og værksteder, bevares også stedets identitet, mens funktionerne kan ændres efter behov. Som eksempel kan tidligere fabrikationsarealer og værksteder danne smukke rammer for en mere uformel og tidssvarende arbejdsplads.

Lejemålet

Ejendommen istandsættes til moderne kontorejendom og udlejes herefter som samlet domicil bestående af ca. 12.385 m². Alternativt kan bygningen udlejes i fire forskellige enheder af hver ca. 3.343 m² (Mejeriet), 1.666 m² (Sporvognen), 2.746 m² (Laboratoriet) og 4.133 m² (Tårnet), som alle er forbundet. Atriumbygning (648 m²) etableres ikke medmindre der bliver tale om en domicillejer.

Nordre Fasanvej 215, 2000 Frederiksberg

Lejevilkår

 • 12.385 m²
 • Kontakt os for nærmere info
 • 250 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • 1.000 kr./stk./måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter nærmere aftale
 • Efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Nordre Fasanvej 215, Frederiksberg

1913
En funktionalistisk genistreg af en ung Arne Jacobsen

Jacobsens Hvide Fabrik - et arkitektonisk domicil med udpræget funktionalisme, designet af Arne Jacobsen i 1934. Arne Jacobsens Hvide Fabrik er et perfekt lejemål for den erhvervslejer, som drømmer om en ejendom med en særlig designhistorie og arkitektoniske detaljer.

Kantinen hvortil Arne Jacobsen tegnede den klassiske design stol MyrenKantinen hvortil Arne Jacobsen tegnede den klassiske design stol Myren

Bygningen begynder sit liv i 1913 som et mejeri, men blev i 1933 opkøbt med henblik på industrielt brug. Bygningen skulle udvides, og opgaven blev givet til arkitekt Arne Jacobsen, der tegnede en tre etagers hovedbygning samt en mellembygning, der skulle danne forbindelsesled mellem det nye og den gamle mejeribygning. I 1948-49 tegnede Arne Jacobsen atter en tilbygning bestående af seks etager, som blev opført bag den hvide fabriksbygning ud mod Hillerødsgade. Kantinen kom til at ligge på 6. sal, og det var til denne, at Arne Jacobsen tegnede den første udgave af den senere så berømte Myren stol.

artikel

Arne Jacobsens ånd skal leve videre på Nordre Fasanvej

Læs artiklen om denne designperles historie og vores visioner for den kommende ombygning.

Om Ejendommen
Prospekt