Trangravshusene, Kuglegården

Trangravshusene, Kuglegården

Restaureringen af Kuglegårdens eksisterende bygninger er færdig, og det næste kapitel i Kuglegårdens historie er i fuld gang.

I 2022 igangsatte vi en udvidelsesplan af Kuglegårdens byrum. Udvidelsen omfatter bl.a. en ny bygning ved navn Trangravshusene, som arkitektonisk tilpasses områdets maritime rammer. Trangravshusene indrettes til showroom/ kontor/ service- eller liberale erhverv og står klar til lejerindretning fra ultimo 2024, med forventet overtagelse i 1. kvartal 2025.

Erhvervslejemål med mulighed for at tilleje en kajplads.

Historien

Søarsenalet er tegnet af arkitekt Philip de Lange og er opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegårdens område var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvorefter vi overtog området efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået. Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING, Munthe, Modström og Bolia.com. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Området

Kuglegårdens beliggenhed i starten af Holmen – er omgivet af charmerende kanaler. Der er kort afstand til Kongens Nytorv via Inderhavnsbroen og til Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder. Naboen Christiansholm/Papirøen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. Den nærliggende grønne operapark er åbnet med underjordisk parkeringsanlæg. Der går busser lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området og i nyetableret p-kælder.

Trangravshusene lægger sig op af Holmens karakteristiske arkitektur. Sammen med Proviantgården indrammer og afslutter Trangravshusene det grønne gårdrum mellem Kuglegårdens historiske bygninger og skaber en harmonisk helhed. På den måde skriver de nye bygninger sig ind i historien. Mens en helt ny plads for enden af Trangraven sørger for, at bylivet kan blomstre i et levende miljø, hvor nyt møder gammelt, og en ny fortælling kan opstå. 

Trangravshusene, KuglegårdenTrangravshusene, Kuglegården
Ejendommen

Trangravshusene. De fem sammenbyggede huse fremstår med saddeltag og en glasinddækket gavlfacade vendt mod Trangravskanalen og lystbådehavnen. Den lette stueetage i glas åbner bygningen op mod omgivelserne og forbipasserende – både de gående og sejlende. En oplagt mulighed for indretning af showroom eller andre publikumsorienterede aktiviteter. De to etager over kan ligeledes indrettes til erhvervslejemål med udsigt til fortidens og nutidens København. Gennem de store vinduespartier er der kig til livet omkring lystbådehavnen og Trangravsplads samt inde i den grønne "Kuglegård".

Trangravshusene opføres i hestesko form. Stueetagen med glasfacader med kig til omgivelserne. Fra 1. salen opefter beklædes bygningen med skærmtegl i samme nuancer som murværket på de gamle bygninger i Kuglegården.

Bygningen indrettes med bærende elementer af træ og rå beton med bræddeforskalling. Der vil fra alle tre etager være fuld vinduesflade imod gården for lys og grøn udkig. På 2. salen vil der være åbent til kip. Loftshøjde i stueetagen 3,8 m, 1. sal 3,5 m, 2. sal 3,2-6 m. Gulvene i stueetagen bliver rå beton, og på 1. og 2. salen brede trægulve fra Dinesen. Indretning i højeste kvalitet som på resten af Kuglegården.

Trappetårn bliver bygget med synlig beton i bræddeforskalling og en rå ståltrappe.

Trangravshusene, KuglegårdenTrangravshusene, Kuglegården
Lejemålet

Trangravshusenes rummelige stueetage strækker sig gennem hele bygningen, og facaderne i glas vil invitere mange nysgerrige blikke indenfor. Derfor er lejemålet i stueetagen perfekt egnet til showroom, mens de to øverste etager indrettes fleksibelt til kontor/ showroom/ service- eller liberale erhverv - med synlige trækonstruktioner.

Bygningens grundplan udgør godt 1.000 m². Hver etage kan om nødvendigt opdeles i to lejemål - altså op til seks lejemål i alt. Herudover udbydes kælderetagen til leje med flere muligheder for opdeling, herunder mulighed for stueetagens toiletkerner. Ledige lejemåls arealer: stueetage til venstre: 549m². 1. sal: 497 og 526m² eller samlet 1.023m². Kælder: 871m². Total ledigt areal: 2.443m². Trangravshusene priser:
Stueetage: 3.750 kr. pr. m2
1. sal: 2.225 kr. pr. m2

Indretningen er i højeste kvalitet, der er mulighed for dialog med lejer om specifikke indretningsløsninger mod merpris. Byggeprocessen forventes færdig ultimo 2024, og står klar til indflytning fra 1. kvartal 2025.

Med udbygningen af Kuglegården gør vi plads til flere virksomheder, der ønsker at leje sig ind i Danmarkshistorien. Midt mellem svenskekrige, kajakroere og et velduftende madmarked.

Trangravshusene, KuglegårdenTrangravshusene, Kuglegården
Trangravshusene, KuglegårdenTrangravshusene, Kuglegården
Trangravshusene, KuglegårdenTrangravshusene, Kuglegården
Trangravshusene byggepladsTrangravshusene byggeplads
Trangravshusene udsigt fra 1.salTrangravshusene udsigt fra 1.sal
Trangravshusene udsigt fra 1.salTrangravshusene udsigt fra 1.sal
Trangravshusene stueetageTrangravshusene stueetage
Trangravshusene byggepladsTrangravshusene byggeplads
Trangravshusene byggepladsTrangravshusene byggeplads
Trangravshusene 2. salTrangravshusene 2. sal
Trangravshusene byggepladsTrangravshusene byggeplads
Trangravshusene tagTrangravshusene tag
Trantravshusene stenTrantravshusene sten
Trangravshusene murstenTrangravshusene mursten
Kuglegården ArsenalgravenKuglegården Arsenalgraven
Kuglegården passageKuglegården passage
Trangravshusene 3D modelTrangravshusene 3D model

Danneskiold Samsøes Allé 11, 1434 København K

Lejevilkår

 • Fra 472-2.443 m²
 • Fra 2.225 kr./m² per år + moms
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • Forventet 325 kr./m² per år + moms
 • I henhold til måler
 • I henhold til måler
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • Kan tillejes på området
 • Gensidigt fra 5 år efter aftale.
 • Fra ultimo 2024
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Forventeligt A

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Kuglegården

Danneskiold-Samsøes Allé 1, 1434 København K

Restaurering med arbejdshandsker og fløjlshandsker

1741

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1741 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Ofte er "én ejer" ensbetydende med en ejendom i god og original stand, men det var ikke just tilfældet med Kuglegården. Gennem mere end 250 år var der lavet utallige ombygninger både inde og ude. Vores arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger.

Eksempelvis var hovedfløjenes rundbuede porte langs facaden blevet erstattet med vinduer, men da vi fandt de originale portbeslag, snedkererede vi en række tro kopier af Philip de Langes porte, som i samråd med fredningsmyndighederne blev malet i den originale okkergule farve.

Gamle tegninger og spor i tagværket afslørede også, at hovedfløjene er født med kviste, som med tiden var forsvundet, men nu er genskabt i oprindelig stil. Og således vil restaureringen fortsætte længe endnu – skiftevis med arbejdshandsker og fløjlshandsker på.

Det er der, hvor Mogens de Linde er god, for han er nysgerrig på huset. Han synes, det er spændende og en værdi at bevare husets historie.Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen om renoveringen af Kuglegården
Lejerne på Kuglegården

Flere design- og techvirksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Artikler om kuglegården

Kuglegården første del: For nu at gøre en lang historie endnu længere ...
Læs artikel
"Hver bygning er et historisk dokument."
LÆS ARTIKEL
"Bygningens autentiske historie og moderne .."
Læs Artikel
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning"
Læs Artikel
Udgravning overrasker: Gammelt bolværk fundet ved Kuglegården
Læs artikel
Kongens magtposition hugget ud i sten
Læs artikel
Kreaturerne spøger stadig i de gamle mursten…
Læs Artikel
Den okkerfarvede krone på værket
Læs artikel
Ny "design-destination" har verdenspremiere på Kuglegården
Læs artikel
"En trappe, hvor det moderne og det historiske går op i en højere enhed."
Læs artikel
Trangravshusene byder velkommen fra 2025
Læs artikel
Kærlighed ved første blik: Munthe flytter ind på Kuglegården
læs artikel
Byggeriet af Trangravshusene går fremad
læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt