Enestående lejemål til enestående virksomheder

Vi er meget stolte over at kunne tilbyde 2. sal i Søarsenalets laboratorie til nye lejere. Den enestående ejendom fra 1916 er under grundig renovering, og vil stå klar til overtagelse fra 1. maj 2021 eller efter aftale. Smukkere, mere velbeliggende ejendom er svære at finde.

Historien

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet. Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Siden da har renoveringsarbejdet pågået med skiftevis arbejds- og fløjshandskerne på. Flere virksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms bl.a. Louis Poulsen, ferm LIVING og Planday. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Området

Kuglegårdens beliggenhed i starten af Holmen – nærmere bestemt Arsenaløen, omgivet af charmerende kanaler og havnebusser og med kort afstand til Kongens Nytorv og Christianshavns metrostation. Holmen er med de mange bevarede Forsvarsbygninger og grønne områder en populær oase for kreative virksomheder.  Holmen består af flere områder. Frederiksholm umiddelbart nord for Arsenaløen består primært af boligbyggeri. Naboen Christiansholm/Papirøen imod Inderhavnen udvikles i disse år som et stort projekt med kulturelle tilbud, boliger og erhverv. I 2023 står den nye grønne operapark med underjordisk parkeringsanlæg klar. Holmen er meget let tilgængelig via Inderhavnsbroen til Nyhavn, og via Danneskiold Samsøes Allé til Christianshavn, hvor metrostationen kan nås på 10 minutters gåtur. Desuden går bussen lige til døren, og p-pladser kan tillejes på området.

Byggeriet

Søarsenalets laboratorie, som har facade ud til Danneskiold-Samsøes Allé er opført i 1916. Senest fungerede det som repræsentationslokaler for Forsvaret, og får i øjeblikket en gennemgribende renovering, således bygningen bliver moderniseret og store dele føres tilbage til den flotte originale stil. Der er grønne opholdsarealer omkring bygningen – og vandet et stenkast derfra.

Lejemålet

Lejemålet på 307 m² overtages nyistandsat og henvender sig til virksomheder, der ønsker en unik placering midt i København i en fantastisk sjælden udbudt ejendom. Lejemålet befinder sig på 2. sal, og er blevet istandsat med tydelige spær til ét stort lokale med dertilhørende tekøkken, badeværelser og depotrum.

Stueetage og 1. sal i ejendommen er fuldt UDLEJET til showroom/kontor.

Danneskiold-Samsøes Allé 9, 2. sal, 1434 København K

Lejevilkår

 • 307 m²
 • Fra 1.800 kr./m² per år
 • 6 måneders leje + moms. Årlig regulering heraf
 • 200 kr./m² per år + moms
 • Betaling direkte til leverandør
 • I henhold til måler
 • Betaling direkte til leverandør
 • Kr. 1.000 / stk. pr. måned + moms
 • Gensidigt fra 5 år efter aftale.
 • Fra 1. maj 2021 eller efter nærmere aftale
 • 6 måneder gensidigt fra såvel lejer som udlejer
 • Under udarbejdelse

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Danneskiold-Samsøes Allé 1
Kuglegården

1742
Restaurering med arbejdshandsker og fløjlshandsker

Søarsenalet på Holmen er tegnet af arkitekt Philip de Lange og opført i 1742 som Danmarks nye flådebase, der skulle sende et tydeligt signal om kongerigets magt og styrke. Det rektangulære gårdrum mellem de to hovedfløje og sidefløjene blev brugt til opbevaring af kanonkugler – deraf navnet Kuglegården, som efterhånden er blevet fællesbetegnelsen for hele Søarsenalet.

Kuglegården var i Forsvarets besiddelse uafbrudt indtil 2017, hvor Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden efter en offentlig budrunde. Ofte er "én ejer" ensbetydende med en ejendom i god og original stand, men det var ikke just tilfældet med Kuglegården. Gennem mere end 250 år var der lavet utallige ombygninger både inde og ude. Vores arbejde begyndte derfor med en omfattende bygningshistorisk undersøgelse fulgt op af en kontinuerlig indsamling af arkæologisk og militærhistorisk viden, som har dannet grundlag for en respektfuld restaurering af de fredede bygninger.

Eksempelvis var hovedfløjenes rundbuede porte langs facaden blevet erstattet med vinduer, men da vi fandt de originale portbeslag, snedkererede vi en række tro kopier af Philip de Langes porte, som i samråd med fredningsmyndighederne blev malet i den originale okkergule farve.

Gamle tegninger og spor i tagværket afslørede også, at hovedfløjene er født med kviste, som med tiden var forsvundet, men nu er genskabt i oprindelig stil. Og således vil restaureringen fortsætte længe endnu – skiftevis med arbejdshandsker og fløjlshandsker på.

Det er der, hvor Mogens de Linde er god, for han er nysgerrig på huset. Han synes, det er spændende og en værdi at bevare husets historie.Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen om renoveringen af Kuglegården
Lejerne på Kuglegården

Flere design- og techvirksomheder er allerede flyttet ind i Kuglegårdens istandsatte bygninger, hvor de har indrettet sig med kontorer og showrooms. Det, der engang var et af kongerigets mest lukkede og utilgængelige områder, er i dag en livlig og attraktiv del af hovedstaden.

Artikler om kuglegården

Kuglegården første del: For nu at gøre en lang historie endnu længere ...
Læs artikel
"Hver bygning er et historisk dokument."
LÆS ARTIKEL
"Bygningens autentiske historie og moderne .."
Læs Artikel
"Valget af hovedsæde er en strategisk beslutning"
Læs Artikel
Om Ejendommen
Prospekt