Hent prospekt
Video
Galleri
Plantegning
kort
Fuldskærm

Beliggenhed

Byggeselskab Mogens de Linde A/S er stolt over at kunne præsentere Bryggergården til erhvervsudlejning. Denne charmerende ejendom er en af kronjuvelerne i dansk industrihistorie og er samtidig et af de få tilbageværende og unikke industrikomplekser. Med sig, bærer ejendommen en lang og ikke mindst særlig historie. Bryggergården ligger ved Amager Strandvej ned til Øresund med en yderst central beliggenhed i Købehavns nye internationale udviklingsområde, kaldet Scanport. 

Området

Bryggergårdens centrale placering i det nye internationale udviklingsområde huser bl.a. Ferrings nye hovedkvarter tegnet af Norman Fosters tegnestue (under opførsel), Den Blå Planet, Hotel Hilton og en række andre udviklingsprojekter, som Skanska står bag. Ligeledes tegnes området også af Københavns Lufthavn, der ligger få kilometer væk. Området er derfor i rivende vækst og der foreligger store visioner og planer for området, der er blevet til i samspil mellem områdets aktører. 

Ankomst

Der er særdeles gode tilkørselsforhold fra indfaldsveje samt motorveje til og fra København fra både Malmø og motorring 3. Endvidere ligger Kastrup Metro station blot et stenkast væk ligesom Amager Strandvej byder på busforbindelser. Derudover repræsenterer Kastrup lufthavn en effektiv port til det internationale miljø og forretningsforbindelser. P-pladser kan tillejes direkte ved lejemålet.

Byggeriet

Ejendommen er oprindeligt opført i 1749 af Jacob Fortling og er gennem årene blevet udbygget og ombygget adskilellige gange. Ejendommen og området, der også var kendt som Kastrup værk, har tidligere været betydeligt større, men er nu reduceret til sine opringelige bygninger, der er fredet. Anvendelsesmulighederne i Bryggergården er utallige, og kan huse f.eks. kreative værksteder, restauration, wellness, showroom, hotel og konference samt øvrige erhverv og kontorer. Bryggergården står foran en totalrenovering og ny lejer kan få delvis medindflydelse på endelig indretning. Vi glæder os til at fremvise Bryggergården, så kontakt os gerne for nærmere information på tlf. 86 16 57 00 eller kontakt udlejningschef Jacob Cailani Ladefoged på tlf. 28 69 25 65 for nærmere drøftelse af mulighederne.

Historie

Bryggergården har en 250 år lang historie. I 1747 fik den tyske håndværker, hofstenhugger og senere hofbygmester, Jacob Fortling, kongeligt privilegium på at bryde kalk på Saltholm. Han valgte i første omgang at få kalken bragt ind til kalkbrænderiet på Christianshavn. Men i 1749 fik han ret til  at anlægge et kalkbrænderi og en havn ved Kastrup Knæ. Det blev i 1752 udvidet med et teglværk og i 1755 med en stengods- og fajancefabrik. Samlet kaldes disse virksomheder Kastrup Værk.   Kongelejligheden “Kongelejligheden” på Bryggergården brugte Christian VII i forbindelse med jagt på Amager. Historierne fortæller at lejligheden var tilflugtssted for Struense og Caroline Mathildes affære.    Kalkbrænding frem til 1955   Stengods-og fajanceproduktionen ophørte omkring 1800, men den oprindelige produktionsgren, kalkbrændingen, fortsatte indtil 1955. Råstoffet kalk blev fortsat hentet på Saltholm indtil 1930´erne. Gennem årene kom der nye virksomheder til Kastrup Værk f.eks. et bryggeri fra 1838. Dette har givet Kastrup Værk dets mere lokalkendte navn Bryggergården.   Bryggergården   Det oprindelige fabrikskompleks, en ca. 125 meter lang bygning med to portbygninger og gårdanlæg benyttes hovedsagelig til beboelse, mens en del andre bygninger mod syd er forsvundet og andre bygget til i 1800-tallet.   Kastrup Værk blev fredet i 1971.

 • Pris / M²
  Kr. 1.200 - 1.700,-
 • Størrelse
  252 - 4.363 m²
 • Depositum
  6 måneders leje + moms, årlig regulering heraf.
 • Fællesudgifter
  140 kr. pr. m²
 • Varme
  70 kr. pr. m² a conto
 • Vand
  Normalforbrug inkluderet i fællesudgifter
 • EL
  Efter forbrug, direkte til leverandør
 • Parkeringsmuligheder
  Kan tillejes, kr. 1.000 pr. stk. pr. måned + moms
 • Binding
  Gensidigt fra 3-20 år, efter aftale
 • Overtagelse
  Efter nærmere aftale
 • Opsigelse
  6 måneder gensidigt til den 1. i en kvartalsmåned
Kontakt vedr. Erhverv
Jacob Cailani Ladefoged
Udlejningschef

jcl@delinde.dk
87 39 21 51
28 69 25 65
Kontakt os idag