Sønder Allé 25A, 1. 3

Kongreshuset Amaliegade/ Søndergade
Kongreshuset Amaliegade/ Søndergade
1 vær. lejlighed med altan og hems

Lejligheden indeholder entré, stort brusebadeværelse med plads til vaskemaskiner. Køkken i åben forbindelse med opholdsrum, hvorfra der er adgang til altan og lille hems med bagved liggende pulterrum. Ejendommen har dørtelefoner samt elevator. Det er ikke tilladt at holde husdyr.

Sønder Allé 25A, 8000 Aarhus C

Lejevilkår

  • 67 m2
  • 7.500 kr./md.
  • 15. januar 2022
  • 3 måneders leje (22.500 kr.)
  • 3 måneders leje (22.500 kr.)
  • 700 kr./md.
  • Betales direkte til leverandør
  • B
  • Ingen

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Amaliegade 23 /
Sønder Allé 25A
Kongreshuset

1880
Nyt liv i gammelt kongreshus

Det tidligere Århus Kongreshus blev ombygget til 4 kontorer, 1 butik og 85 lejligheder og stod færdigt i 2009 efter en omfattende renovering. I byggeriet er der lagt vægt på at bibeholde det gamle ”rustikke look”, men samtidig kombinere dette med nyt og moderne indretning, således ejendommen fremstår med et præsentabelt og nutidigt udseende. Lejemålene er indrettet med massive trægulve, Svane køkkener samt store vinduespartier, alle med nye toiletter og brusefaciliteter. For at understrege atmosfæren og det historiske islæt er en del af vægarealerne i kontoret frilagte murstensvægge. Rammerne er virkelig imponerende og på alle måder attraktive. Ejendommen har indbragt Byggeselskab Mogens de Linde en hæder fra Aarhus Kommune et diplom for Byfornyelse 2010. Det er anden gang Amaliegade 21-23 præmieres. Tilbage i 1995 blev LO, Århus Kongreshus også præmieret for sin Byfornyelse.

Præmisserne ved det eksisterende hus har givet et hav af varierende boligtyper, både i udstrækning og i højden, f.eks. med hemse og højt til loftet i det tidligere forsamlingsrum; dvs. baghusets stueplan og 1. salsplan. Det eksisterendes kringelkroge har også haft konsekvens for de centralt placerede adgangsveje, der kanter sig igennem, både inde og ude. Øverst på en spændende måde, som nye gader i højden. Enkelte detaljer er bevaret fra det tidligere hus, f.eks. opfindsom genbrug af profilbrædder og stemningsfuld afdækning af eksisterende murværk, men ellers fremstår bygningen ny.

De fleste lejligheder er små 1 rums kollegielignende boliger på omkring 50 m2 og helt ned til 36 m2 - og en mindre andel er større, fra omkring 88 til 138 m2. 3 store lejligheder fungerer som butikslejemål på parterre mod gaden. Det er anden gang Amaliegade 21-23 præmieres.

Om Ejendommen
Prospekt