Mejerihøjen - type 1: 4-værelses lejlighed

Om Mejerihøjen

I et af Aarhus' upcoming områder opfører Byggeselskab Mogens de Linde nu 95 lejelejligheder med 2, 3 eller 4 værelser plus altan/terrasse og fælles gårdhaver. Lejlighederne fordeles i to karréer, som hver består af fire sammenhængende huse med takkede tage og gyldne facader i teglsten, der sender tankerne i retning af tidligere tiders byhuse. Stilen fortsætter indvendigt, hvor terrazzo og ege-træ er blandt de kvalitetsbevidste materialevalg, som er med til at give en varm og hyggelig stemning.

Men fortiden er nu heller ikke helt uinteressant. For 65 år siden opførte De Forenede Mejerier et hypermoderne mejeri på selv samme grund. Mejeriet kunne fremstille op til 9.000 flasker mælk i timen og blandt kunderne var de amerikanske tropper i Vesttyskland og naturligvis utallige aarhusianere. Mejeriet forsynede byen med mælk frem til lukningen i 1988, hvorefter Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden og bygningerne.

Første karré bestående af 38 lejligheder forventes indflytningsklar fra primo 2022, mens anden etape på 57 lejligheder vil står klar ved udgangen af 2022.

Der afholdes åbent hus arrangement den 21. oktober 2021 kl. 15.00 - 17.00.

Området

Mejerihøjen er højt beliggende på toppen af Jens Baggesens Vej, der med sin placering giver rig mulighed for indkøb og shopping i Storcenter Nord, som i løbet af de kommende år vil blive dobbelt så stort. Udvidelsen inkluderer caféer, restauranter, boliger og en biograf med seks sale. Er du mere til sport og motion, kan du glæde dig over at være nabo til landets største Fitness World, som rummer hele 5.000 m2.

Som beboer i Mejerihøjen, kommer du til at bo lige midt i uddannelsesområdet. For den studerende, betyder det få minutters gang til Aarhus Universitets mange uddannelsesinstitutioner og afdelinger. Samtidig ligger School of Business and Social Sciences (BSS) og Aarhus Tech indenfor 10 minutter på cykel.

Med en kort trille-tur ned af Langelandsgade, kan du opleve midtbyens mange muligheder, heriblandt shopping på strøget, Aros, Latinerkvarteret, den gamle Domkirke og "Åen" med sine charmerende caféer og restauranter. Når du trænger til et pusterum for det travle byliv, kan du på få minutter ligge i midtbyens største og mest prominente park - Botanisk Have.

Ejendommen

Byggeriet er højt beliggende på toppen af Jens Baggesens Vej, og de fem forskellige typer af lejligheder fordeles i to karréer, som hver består af fire sammenhængende huse med takkede tage og gyldne facader i teglsten. De Forenede Mejerier drev for 65 år siden et hypermoderne mejeri på grunden, som forsynede byen med mælk frem til lukningen i 1988. I dag ligger Danmarks største fitnesscenter i den tidligere produktionshal, og snart vil Mejerihøjen skabe endnu mere aktivitet i det gamle industrikvarter. Ved byggeriet etableres der to store p-kældere, cykelparkering, grønne gårdhaver og et hyggeligt torv med café, hvor man nyde en god kop kaffe. Samtidig er den centrale beliggenhed en åbent invitation til at komme ud og leve bylivet.

Lejligheden

Teglsten, terrazzo og ege-træ er nogle af de kvalitetsbevidste materialervalg, som er med til at skabe en stemningsfuld ramme om bylivet på Mejerihøjen. Niveauet er sat tårnhøjt med et ønske om at skabe moderne og holdbare hjem. Der er især kræset med gulvvarme i hele lejligheden, INVITA køkken med hårde hvidevarer fra Siemens, armaturer fra Grohe, massive egestræsgulve, naturstens fliser og meget mere. Altaner opføres i stål med glasværn for forbedret lysindfald og udsigtsforhold. De private terrasser mod gårdhaverne etableres i hårdt træ, mens de fælles stisystemer i gårdhaverne etableres med brosten. Alt i alt et charmerende hjem til den kvalitetsbevidste lejer.

Lejlighedstype 1 er en 4-værelses lejlighed. Lejligheden indeholder entré, badeværelse, køkkenalrum, stue, to altaner og tre rummelige værelser med god plads til opbevaringsskabe og/eller en lille kontorplads. Såfremt lejlighedstypen befinder sig i stueplan, erstattes de to altaner med en stor terrasse og to franske altaner.

Til lejligheden medfølger et lille depotrum. Der er mulighed for at leje p-plads i p-kælderen for 1.000 kr./md. per plads. Cykelparkering kan foregå i stort aflåst cykelrum i p-kælderen. Garderobeskab medfølger ikke.

Boligoversigt

Listen opdateres løbende

92B ST. TH. - LEDIG
Type: 1A
Areal: 88 m² + 21 m² terrasse
Husleje: 13.200 kr./md.

92B 1. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.300 kr./md.

92B 2. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.300 kr./md.

92B 3. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.400 kr./md.

Boligoversigt fortsat

92B 4. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.400 kr./md.

92C ST. TH. - LEDIG
Type: 1A
Areal: 88 m² + 21 m² terrasse
Husleje: 13.200 kr./md.

92C 1. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.300 kr./md.

92C 2. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.300 kr./md.

Boligoversigt fortsat

92C 3. TH. - LEDIG
Type: 1
Areal: 90 m² + 11 m² altan
Husleje: 13.400 kr./md.

Jens Baggesens Vej 92, 8200 Aarhus N

Økonomi og fakta

 • 88 - 90 m²
 • 13.200 - 13.400 kr./md.
 • 4
 • Primo 2022
 • 3 måneders leje
 • 3 måneders leje
 • Betales direkte til leverandør
 • 300 kr./md.
 • Betales direkte til leverandør
 • 1.000 kr./md. pr. stk.
 • Under udarbejdelse
 • Ikke inkluderet i lejemålet
 • Ikke tilladt

Del denne ejendom

Kopieret

Ring på 86 16 57 00 eller skriv til os her.

Tak for din besked.
Vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen, Byggeselskab Mogens de Linde

Jens Baggesens Vej 92
Mejerihøjen

2022
Byliv i det gamle industrikvarter

Fra 1955 – 1958 blev et hypermoderne mejeri opført af De Forenede Mejerier på Jens Baggesens Vej i Aarhus N. Mejeriet havde kapacitet til at kunne fremstille op til 9.000 flasker mælk i timen, hvilket var yderst imponerende på daværende tidspunkt. Mælken blev distribueret og solgt til flere dele af verdenen, bl.a. til de amerikanske tropper i Vesttyskland, samt lokalt i Aarhus. Byggeselskab Mogens de Linde overtog grunden i 1988 efter mejeriets nedlukning. I dag udvikles grunden med opførelsen af 95 nye lejelejligheder med 2, 3 eller 4 værelser plus altan/terrasse og fælles gårdhave.  

Mælkeproduktionen ca. 1955.Mælkeproduktionen ca. 1955.

I dag er området præget af industri, studiemiljøer og arbejdspladser, som i skrivende stund er ved at blive udviklet til et mere sammenhængende urbant miljø, hvor Byggeselskab Mogens de Linde bidrager til den udvikling med Mejerihøjen. Mejerihøjens to bygninger har selvfølgelig deres navn efter det gamle mejeri som førhen blev drevet på grunden.

Den første karré vil stå færdige til januar 2022, med indflytning samtidig. Mejerihøjen er tegnet af AART architects og er designet med et særligt fokus på social samvær mellem beboerne, med sammenhængende gårdhaver og torv. De 95 lejligheder i de to karréer vil være fra 49 m² – 127m², og vil derfor have plads til alt fra studerende, familier og ældre beboere.

For 10 år siden var her mere industri og erhverv, men nu skyder der boliger op, og det vil der fortsat gøreHENRIK SALSGAARD, PROJEKTLEDER HOS BYGGESELSKAB MOGENS DE LINDE
Her ses de to nye karréer med lejeboliger på Jens Baggesens Vej.
Her ses de to nye karréer med lejeboliger på Jens Baggesens Vej.
Her ses de to nye karréer med lejeboliger på Jens Baggesens Vej.

Området omkring Mejerihøjen er højt beliggende i området Katrinebjerg, som førhen har været kendetegnet af industri. Nu er området i rivende udvikling, med nye studiemiljøer, plads til innovation og journalistik, et større shoppingcenter, samt flere arbejdspladser og grønne åndehuller. Alt sammen tæt på alt hvad Aarhus C kan tilbyde, med kun en kort cykeltur ned ad Langelandsgade.

De nyopførte lejligheder er opført i kvalitetsbevidste materialer som eksempelvis terrazzo og Jatoba-træ, som er med til at indramme stemningen og bylivet på mejerihøjen, under de karakteristiske takkede tage og gyldne facader.

Artikler om Mejerihøjen

Fra industriområde til boligkvarter: Nye lejligheder giver...
Læs Artikel
Mejerihøjen – nyt byggeri med tråde til historien på vej...
Læs artikel
Der er fuld fart over boligbyggeriet på Jens Baggesens Vej
læs artikel
Boligprojekt i det gamle centralmejeri
Læs artikel
Om Ejendommen
Prospekt